Hasiči z řeky zachránili promrzlého psa. Na veterině ho záhy utratili

[chooze:gallery;value:34040]

Hasičům z Moravskoslezského kraje se minulý čtvrtek podařilo zachránit psa, který uvízl na ostrůvku v korytě řeky Olše v Karviné. "Po příjezdu na místo události zjistili hasiči, že na ostrůvku v řece se skutečně nachází zimou a strachem téměř paralyzovaný pes," uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Psa dopravili zpět na břeh řeky za pomoci záchranných saní, které se používají k transportu lidí po vodní hladině, blátě a sněhu. "K záchraně využili nejen zmíněné saně, ale také piškoty, které s sebou hasiči pro jistotu k zásahu přibrali. Samotná záchrana trvala jen několik málo minut, zvíře si na místě převzali strážníci městské policie," doplnila Langerová.

Poté, co se příběh objevil na profilu Karviná Žijese rozhořčení lidé opřeli do strážníků s tím, že psa nechali utratit. Ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej upřesnil, že po převezení psa na břeh jej strážníci odvezli ke smluvnímu veterináři. 

[chooze:article;value:529842]

​"Dle vyjádření veterináře nebyl u psa nalezen čip. Veterinář má výkonnou čtečku a má zkušenosti s "putováním" čipů pod kůži psa. Čip opravdu nebyl nalezen. Veterinární lékař konstatoval, že má pes rozdrcenou pánev a rozsáhlá vnitřní zranění. Nebylo možné jej umístit do útulku, proto bylo ukončeno jeho utrpení," informoval Bičej.

Bičej také ve svém vyjádření zdůraznil, že strážník v žádném případě nerozhoduje o utracení psa. "Některá vyjádření na sociálních sítích byla vůči našim lidem opravdu dehonestující a přitom k tomu nebyl důvod. Bohužel, i s negativní reakcí veřejnosti se musíme vyrovnat a pracovat dál," konstatoval Bičej.

Ředitel městské policie se ve středu dopoledne sešel s majitelem psa a situaci si vysvětlili. "Prostřednictvím příslušného odboru, který má smluvní vztah s veterinou, vydá zakročující veterinář majiteli zprávu o veterinárním úkonu," dodal Bičej. I pod jeho vyjádřením na facebooku se ale na karvinské strážníky snesla ostrá kritika ohledně jejich postupu po záchraně psa z řeky. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.