Havárie vodovodu v Praze na Barrandově. Ulice zaplavilo obří množství vody

Havárie se stala před osmou hodinou večer v Lamačově ulici, kde se podle Pražských vodovodů a kanalizací sbíhají tři vodovody o průměru 300, 400 a 500 milimetrů. "Je tam velký únik vody, zatím ale nevíme, o jaký vodovod se jedná. Na místo vyrazily výjezdové jednotky," sdělil redakci TN.cz krátce po osmé hodině mluvčí podniku Tomáš Mrázek.

Po 21. hodině upřesnil, že s největší pravděpodobností se jednalo o havárii největšího ze tří vodovodů, tedy o průměru 500 milimetrů. "Objednali jsme úklidové práce, posyp, protože se teploty pohybují kolem bodu mrazu," řekl s tím, že podnik nemá informace o tom, že by havárie měla ovlivnit dodávky vody v domácnostech. Nelze ale zatím vyloučit, že se to stane.

Reportér TV Nova krátce po havárii hovořil s místními obyvateli, kteří prozradili, že voda jim doma zatím teče. Podle informací, které podnik později zveřejnil na svých webových stránkách, by ale výpadky mohly přece jen nastat. Havárie by podle odhadů ze středeční noci měla být vyřešena do čtvrteční druhé hodiny odpolední.

[chooze:article;value:479704]

​Podle informací TV Nova z vodovodu unikalo krátce po havárii zhruba 200 litrů vody za sekundu. Na záběrech jsou vidět proudy vody, které se valí ulicí a zaplavily chodníky i silnice. Jak dlouho bude oprava trvat, zatím není jasné. Podle mluvčího se může jednat o záležitost několika hodin, popřípadě opravy mohou probíhat ještě během čtvrtka.

Hasiči na místo nevyjížděli. "Nezasahujeme tam, nikdo nás nepovolal," řekl zhruba půl hodiny po havárii mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.