Hazard na silnici: Řidič předjížděl na plné čáře, policie hledá svědky

Případ se stal v prosinci loňského roku v dopoledních hodinách na silnici druhé třídy číslo 602 ve směru od obchvatu Velkého Beranova na Jihlavu.

"Na komunikaci v lokalitě Helenína, kde je rychlost snížena, jel řidič vozu značky Audi značně riskantní a velmi rychlou jízdou. Navíc předjížděl tři za sebou jedoucí osobní vozidla na plné čáře a výrazné ohrožení představoval při průjezdu přechodu pro chodce," sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Další automobily jely v tu dobu v opačném směru, šlo o dodávku a osobní vozidla. "Rychlost vozidla vysoce převýšila rychlost, jakou by se řidič mohl na silnicích pohybovat," řekla Lébrová.

[chooze:article;value:540780]

​Šofér si navíc svou riskantní jízdu nahrával. Policisté získali nahrávku jeho jízdy a zjistili totožnost podezřelého řidiče. Kdy přesně s vozidlem jel, ale stále zjišťují. "Šlo pravděpodobně o pátek 22. prosince, v době kolem 9:00 až 9:15. Lze předpokládat, že řidič jel nebezpečnou jízdou také na úseku komunikace před Helenínem a pak dále ve směru na Jihlavu," dodala mluvčí.

Policisté se proto obrací řidiče, kteří v té době úsekem projížděli a řádění muže v audi zaznamenali, aby se obrátili na policii. "Žádáme je, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté by zejména uvítali, pokud by riskantní jízdu zaznamenala vozidlová kamera," upřesnila Lébrová.

Strážci zákona se obrací i na chodce nebo svědky, kteří si jízdy všimli, nebo je dokonce řidič svou jízdou ohrozil, aby se rovněž přihlásili.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, případ prověřují.

Šílená jízda řidiče na Slovensku: S dodávkou vjel do protisměru a málem smetl auto (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.