Hello bank! v Česku končí. Má téměř 350 tisíc klientů

Klienti Hello bank! musí zpozornět. Její mateřská společnost BNP Paribas totiž v pondělí oznámila, že banka v České republice ukončí svou činnost. Ihned tak přestala s poskytováním nových úvěrů, zakládáním běžných účtů a všemi ostatními činnostmi.

"Prioritou pro nás zůstává kontinuita bankovních služeb a obchodu pro naše klienty a partnery, která bude samozřejmě zajištěna až do úplného vyrovnání všech smluvních závazků. Vklady klientů na běžných a spořicích účtech budou i nadále úročeny dle platných podmínek a klienti je mohou využívat bez omezení do doby, kdy od nás obdrží výpověď smlouvy," uvedla banka v prohlášení

Skupina BNP Paribas se k tomuto kroku podle prohlášení odhodlala po důkladné analýze všech možností a příležitostí na českém trhu. V České republice měla Hello bank! téměř 350 tisíc klientů. Stejné rozhodnutí banka učinila podle zjištění webu tvnoviny.sk i na Slovensku, kde vystupuje pod názvem Cetelem. Banka tam nedosahovala dostatečné velikosti na trhu. 

[chooze:article;value:494604]

Její mateřská společnost navíc čelí velkým problémům. V minulém týdnu totiž francouzští a němečtí vyšetřovatelé provedli razie v pěti bankách. Mezi nimi byla i BNP Paribas. Vyšetřování podle webu Deutsche Welle souvisí s pochybnými praktikami bank, které umožňovaly svým movitým klientům ušetřit na daních z dividend.

Samotné vyšetřování bylo zahájeno již v prosinci 2021. V rámci daňových podvodů prý banky okradly řadu evropských států o více než 100 miliard euro (2,3 bilionu korun). Nejvíce zasaženým státem bylo Německo. Dalším pak právě Francie.

Na začátku loňského března se rozhodla v Evropě skončit ruská Sberbank. Připomeňte si to v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.