Herec Lew Palter je po smrti. Zazářil v jedné z nejslavnějších scén v Titaniku

Lew Palter naposledy vydechl ve svém domě v Los Angeles 21. května. Podlehl rakovině plic, prozradila listu The Hollywood Reporter dcera Catherine.

Palter se do povědomí diváků zapsal spíše jako televizní a divadelní herec, nezapomenutelná je ale i jeho scéna z filmového Titaniku. V dramatu Jamese Camerona z roku 1997 ztvárnil skutečného magnáta a majitele obchodního domu Isidora Strause, který objímal na posteli svou ženu, zatímco slavná loď postupně nabírala vodu, informuje britský Daily Mail.

[chooze:article;value:510857]

​Diváci si Lewa Paltera dále mohou pamatovat jako přísedícího soudce Benjamina Halperina v úspěšném dramatu z roku 1981 První říjnové pondělí. Byl také váženým profesorem na CalArts School of Theatre. Mezi jeho studenty patřili čtyřnásobný kandidát na Oscara Ed Harris, na Oscara nominovaný herec Don Cheadle a Cecily Strongová, dvakrát nominovaná na cenu Emmy.

"Tolik let jsem se mohla chlubit, že můj učitel byl ten stařík z Titaniku, který se rozhodl zůstat v posteli," svěřila se Strongová. "Lew věděl, jak dobře žít. Jak naučit studenty být nejen lepšími herci, ale i lepšími lidmi," vzdala herci hold.

Po Palterovi zůstala dcera Catherine a vnoučata Sam, Tessa a Miranda, píše NY Post. Jeho manželka Nancy Vawterová zemřela v roce 2020.

Od potopení Titaniku loni uběhlo 110 let (14. 4. 2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.