Heřmánek si prošel peklem. Nemoc mu způsobovala obrovské bolesti, říká lékař

[chooze:gallery;value:36062]

​Onemocnění trojklaného nervu, které trápilo herce Karla Heřmánka, způsobuje nesnesitelné bolesti a často ho doprovází i deprese. Podle Šimona Kozáka, vedoucího lékaře Centra léčby bolesti Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, se nesnesitelná bolest objevuje u pacientů ve velmi krátkých intervalech.

"Dalo by se to přirovnat třeba k situaci, kdy vám někdo vrazí šroubovák do tváře, tedy jde o velmi silnou bolest. Přichází v atakách několikrát během dne, popsal pro deník Blesk. Do ambulancí léčby přichází podle Kozáka s touto diagnózou zhruba každý dvacátý či třicátý člověk.

[chooze:article;value:571244]

​"Příčiny jsou různé, jde o iritaci, zánětlivé stavy, stomatologické problémy, ale i stres či špatně uložený nerv. Z toho pramení i problém s řešením dané situace, kdy to někdy lze operovat, jindy mohou pomoci farmaka, komplikovaně se hledá příčina a její řešení," dodal.

Smutná zpráva o smrti talentovaného českého herce Karla Heřmánka zasáhla Česko v neděli ráno, kdy o ni informovalo Divadlo Bez zábradlí. Heřmánek si měl sáhnout na život na střelnici na Příbramsku, kde obrátil zbraň proti sobě. Bylo mu 76 let.

Byl kus našeho života, vzpomíná Václav Vydra na Karla Heřmánka:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.