Moderní bydlení

Heřmánka těsně před smrtí trápilo zdraví. Ochrnula mu půlka obličeje

Heřmánka před smrtí trápily zdravotní potíže. V květnu se mu rozjel zánět trojklanného nervu, kvůli kterému mu podle Blesku ochrnula polovina obličeje.

Léčba trvá týdny, někdy se ale může protáhnout i na roky a zanechat trvalé následky. "Pokud dojde k zánětu tohoto nervu, většinou dochází i k úplnému nebo částečnému ochrnutí jedné půlky tváře, v některých případech i k zánětu očního nervu, zhoršení sluchu, případně vypnutí chuti na jedné půlce jazyka," popsal zmíněnému listu odborník.

[chooze:article;value:570980]

Smutnou zprávu potvrdila Heřmánkova rodina na facebooku Divadla Bez zábradlí, jež herec zakládal a dosud v něm působil jako principál.

"Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí," stojí v oznámení.

Příčinu smrti pozůstalí neuvedli. Spekuluje se však, že se Heřmánek v sobotu zastřelil na střelnici ve Středočeském kraji.

[chooze:article;value:570813]

V jedné z nich zasahovala policie. "Včera v odpoledních hodinách jsme vyjížděli na jednu ze středočeských střelnic, kde jeden z návštěvníků, ročník 1947, měl náhle obrátit střelnou zbraň proti sobě. I přes veškerou poskytnutou pomoc bohužel zraněním na místě podlehl," řekla TN.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. 

Heřmánek se narodil 17. října 1947. Patřil k českým hereckým ikonám. Jeho pravděpodobně nejznámější rolí je Lucifer z dnes už kultovní pohádky S čerty nejsou žerty. Pamatovat si ho můžete i z filmů jako Krakonoš a lyžníci, Fešák Hubert, Smrt krásných srnců, Kolja, Musíme si pomáhat nebo Příběhy obyčejného šílenství.

Podívejte se, v kterých posledních rolích zazářil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.