Moderní bydlení

Hizballáh útočil drony na izraelskou vojenskou základnu, zemřeli čtyři vojáci

Jeden z největších útoků na izraelské cíle za poslední rok. Na výcvikový tábor izraelských vojáků poblíž města Binjamina ležícího asi 30 kilometrů jižně od Haify v severním Izraeli prý zaútočila celá letka dronů. Jeden z nich zasáhl jídelnu kasáren právě ve chvíli, kdy v ní byli vojáci. Čtyři z nich na místě zemřeli.

"Bezpilotní letoun Hizballáhu zasáhl izraelskou vojenskou základnu poblíž Binjamina. Všechny zraněné jsme převezli do nemocnic a informovali jejich rodiny," uvedl mluvčí izraelské armády Daniel Hagari.

[chooze:article;value:578239]

Základnu měl údajně zasáhnout poměrně málo sofistikovaný nízkoletící dron, který zřejmě neaktivoval poplašné zařízení včasného varování. Útok tak podle analytiků ukázal, že v izraelském obranném systému existují mezery.

Jen několik hodin před incidentem oznámily Spojené státy americké, že Izraeli pošlou pokročilý protiraketový systém THAAD spolu s asi stovkou vojáků. Krok má sloužit právě k posílení izraelské protivzdušné obrany.

Exploze mezitím ráno probudily Palestince stanující u nemocnice Mučedníků Al-Aksá v centrální části Gazy, kde se měli ukrývat také bojovníci Hamásu. Tamní úřady ovládané teroristickým hnutím hlásí tři mrtvé a asi 50 zraněných.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.