Hladové ovce vyplenily skleník. Spásly přes 270 kilo konopí

Bouře Daniel zasáhla letos v září Řecko, Bulharsko, Turecko a Libyi. Přinesla historicky nejvyšší měsíční srážky v Evropě. Silné deště vedly k záplavám, sesuvům půdy, poničily mosty, silnice a ochromily dodávky vody. Vyděsily také stádo ovcí na farmě u obce Almyros v oblasti Thesálie, které se snažily najít před záplavami úkryt, píše časopis Newsweek.

Stádo ovcí se nakonec uchýlilo do skleníku, kde si dopřálo vydatné jídlo. Poté, co ovce spásly přes 270 kilogramů konopí, začaly podle majitele vykazovat "podivné chování". "Našly si něco zeleného, co mohly sníst. Poté skákaly výš než kozy, což se nikdy nestává," popsal situaci farmář Burunis.

[chooze:article;value:521457]

​Majitel stáda se místní rozhlasové stanici svěřil, že neví, jestli se má smát, nebo brečet. "Měli jsme vlnu veder, přišli jsme o hodně z naší produkce. Měli jsme záplavy, ztratili jsme skoro všechno. A teď tohle stádo navštívilo náš skleník a sežralo, co ještě zbývalo. Upřímně nevím, co k tomu mám říct," dodal Burunis. 

Řecká vláda schválila používání konopí pro léčebné účely v roce 2017, o rok později schválil řecký parlament zákon povolující pěstování a produkci léčebného konopí. 

Stádo koz a ovcí uvěznila rozvodněná řeka. Zachránili je hasiči:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.