Hlasitý alarm zavřeného hotelu rušil dvě pražské ulice. Nikomu se nešlo dovolat

Tři dny museli obyvatelé domů v Legerově a Lublaňské ulici v Praze snášet hlučný alarm, který se zapnul v opuštěném hotelu.

"V sobotu jeden den začal houkat alarm, a přestože jsme volali na policii a snažili se kontaktovat ty lidi nebo majitele toho baráku, tak se nám nepodařilo tři dny to vypnout a nikdo vlastně nedokázal ten problém vyřešit," popsal Matěj Šícha, který tam bydlí.

Majitelům zavřeného hotelu se nešlo dovolat. Volané číslo totiž už neexistuje. "Policie obešla všechny okolní baráky a snažila se to nějakým způsobem vyřešit," dodal pan Šícha.

[chooze:article;value:515739]

"Zákon neumožňuje strážníkům vstoupit do uzavřeného soukromého objektu, pokud není ohrožen život, zdraví nebo nehrozí větší škody na majetku. Všechna tato oznámení ale strážníci vždy prověří," vysvětlila mluvčí městské policie Irena Seifertová.

V případě přetrvávajícího problému se mohou obyvatelé obrátit i na soud. "Problém je, když se jedná o nějaké samostatné automatické zařízení, které nelze jednoduše vypnout. Pak se doporučuje třeba i nějaká manipulace drobná, která třeba nemusí poškodit tu věc, ale může ji deaktivovat," uvedl advokát Ondřej Preuss.

Nepříjemnou situaci se nakonec podařilo vyřešit, když se povedlo dovolat jedné z firem, která na této adrese sídlí. Po třech dnech se tak obyvatelé houkajícího alarmu konečně zbavili.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.