Hlaváčová se obětovala pro dceru. Jsem jí dodnes vděčná, přiznala Munzarová

Stačilo málo a mohla být tělocvikářkou. Barbora Munzarová se totiž kromě DAMU hlásila i na Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

"Nebyla jsem typické herecké dítě, které vymetá divadla nebo usiluje o dětské role. Talentovky na DAMU se dělaly dřív, tak jsem se tam nějak ocitla," prozradila Munzarová před lety Magazínu MF DNES.

[chooze:article;value:537173]

"První dva roky jsem si tam připadala trochu jako cizinec. Jednou se nás pan režisér Pistorius ptal, proč chceme dělat divadlo. Ze spolužáků se sypaly samé intelektuální, filozofické odpovědi a já se děsila, že přece nemůžu říct, jak mě maminka párkrát musela vzít na odpolední představení Našich furiantů, já si v šatně zkoušela klobouk a ono se mi to asi líbilo," vzpomínala.

Vzdala se práce

Munzarová pochází z herecké rodiny. Jana Hlaváčová i Luděk Munzar (†85) dceru v cestě uchytit se v záři reflektorů podporovali. Hlaváčová dokonce zašla ještě dál a vzdala se kvůli Báře práce na DAMU.

[chooze:article;value:537181]

"Maminka dokonce odešla z akademie, kde učila, protože nechtěla, aby si někdo myslel, že mám protekci. Za to jí jsem dodnes vděčná," uzavřela Munzarová.

Jana Hlaváčová po letitém boji se zákeřnou Parkinsonovou chorobu v sobotu 13. ledna 2024 těsně před půlnocí zemřela. Bylo jí 85 let.

Zemřela Jana Hlaváčová (†85). Kvůli vážné nemoci žila roky v ústraní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.