Hlavní hvězdy hokejového šampionátu. Bob a Bobek bavili celý svět

Králíky z klobouku, Boba a Bobka, spatřili českoslovenští diváci poprvé před 45 lety. Teď na hokejovém mistrovství opět bavili celý svět. A hokejoví fanoušci si je přímo zamilovali.

"Ti řádili jak o život, ti to tam rozhýbali, jsou kultovní úplně," neskrýval nadšení jeden z hokejových fanoušků. "To je symbol České republiky a českého hokeje, takže super!" ocenila je jedna z fanynek. "Byli jsme na několika zápasech, takže jsme je viděli i naživo a byli fantastičtí!" dodal další.

"Co se týká fyzického obsazení maskotů, tak to zajišťuje kanadská firma z Qebecu, která fyzicky obstarává maskoty na každé mistrovství světa. Pro Prahu a Ostravu bylo celkem osm tanečníků a umělců," řekl mluvčí šampionátu Jan Kuklík.

[chooze:article;value:557506]

Diváky tak uchvátili, že vzali prodejny s oficiálními suvenýry útokem a už pátý den šampionátu byli plyšáci vyprodaní. "Postupně jsme se snažili maximálně doplňovat, a nakonec se úplně všichni vyprodali. Asi bychom jich prodali i víc," pochvaloval si zájem provozní manažer společnosti Footballmania Martin Kurka.

Plyšových maskotů bylo během šampionátu prodáno několik desítek tisíc kusů. Teď už se dají sehnat pouze na bazarových portálech, ovšem za cenu i šestkrát vyšší.

Oficiálními maskoty hokejového mistrovství byli králíci už v roce 2015. Jestli na ně organizátoři vsadí i na dalším mistrovství v Česku, neví zatím ani kouzelník Pokuston.

Hokejové zlato oslavilo celé Česko. Triumf se přirovnává k Naganu (27/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.