Hlavní město stále čeká na dostavbu Pražského okruhu. Konec je v nedohlednu

Dostavba Pražského okruhu se opakovaně odkládala a ani dnes není jasné, kdy bude konečně hotovo. V současné chvíli projekt čeká na posouzení vlivu na životní prostředí.

"Na jedné části se začne pracovat již v příštím roce, to je část D1 Běchovice. Intenzivně pracujeme na přípravě celé té severní části. Chceme ji také budovat formou PPP a tam by se mohlo začít stavět v roce 2026," nechal se slyšet současný ministr dopravy Martin Kupka (ODS). 

Proti záměru vybudovat Pražský okruh v aktuálně navrhované podobě se staví například městská část Praha-Suchdol. Přitom právě ve směru ze Suchdola se každý den tvoří obří kolony.

[chooze:article;value:522183]

"Ministerstvo odmítlo konstruktivní návrhy řešení přivaděčů, s okruhem nemůžeme souhlasit. Z dokumentace EIA vyplývá, že okruh dopravě v Praze moc nepomůže. V době řešení dopadů změny klimatu je třeba řešit jiné věci než zavádět desítky tisíc kamionů do pražské zástavby," namítá starosta městské části Petr Hejl (STAN). 

"Pohybujeme se v zastavěném území a jakékoli řešení bude mít vždycky své nepřátele, ale Pražský okruh je jedna z nejpotřebnějších dopravních staveb v České republice a ten okruh musí vzniknout," argumentuje Kupka. 

"Většina té trasy bude zahloubena, tedy bude pod úrovní terénu, což už samo o sobě pomůže. Používá se také výsadba náhradní zeleně, používá se tichý asfalt, takže těch kompenzačních opatření je celá řada," vysvětluje mluvčí projektu dostavby Pražského okruhu Martin Opatrný. 

Po posouzení na ministerstvu životního prostředí budou moci k projektu dávat připomínky dotčené městské části i veřejnost.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.