Hledá se hrdina! Zachránil tatínka, který zkolaboval na procházce s dcerkou

Pravý vánoční zázrak se stal v neděli v Kolíně. Kolemjdoucí tam totiž zachránili život 31letému muži, který náhle zkolaboval, když byl na procházce s pětiletou dcerkou. 

Zatímco jeden z kolemjdoucích začal s masáží hrudníku, další volal záchranku a pečlivě naslouchal pokynům operátorky. Žena, která byla tou dobou v parku se svými dětmi, se mezitím postarala o bezradnou holčičku.

[chooze:article;value:481462]

Během chvíle byla na místě záchranná služba, která muže vrtulníkem transportovala do kardiocentra. "Muž měl náhlou zástavu oběhu," uvedla mluvčí záchranné služby Středočeského kraje Monika Nováková.

"Ještě jednou moc děkuju kolínským posádkám. Nutno říci, že pacient je mimo ohrožení života a poslal pěknou reakci na sociální sítě," vyjádřil se k události primář kolínské záchranné služby Robert Kučera.

Podle něj však klíčovou roli v záchraně muže sehrála rychlá pomoc kolemjdoucích. "Tak jako většina laiků má dotyčný pocit, že záchranu přinesla letecká záchranka. Ale byli to lidé na místě, dále kolínská posádka RZP a RV a letecká záchranka zajistila transport do kardiocentra. Dokonalá souhra. Skvěle rozehráno již dispečerem záchranky," dodal Kučera.

[chooze:article;value:476241]

Pomozte najít hrdinu, prosí primář

Pohotového hrdinu nyní hledají lidé na sociálních sítích. Primář by mu totiž rád osobně poděkoval. "Byl to pán, který měl tmavě modrou bundu. Byl tam s paní (blondýna) a s malou (dcerou, vnučkou). Věk cca 50, doufám, že ho neurazím. Ten má na záchraně života největší zásluhu. Snad se najde," popsala pána na sociálních sítích žena, která volala záchranku.

Zasahující lékař Martin Dvořák popsal celou událost jako vánoční zázrak. Záchranná služba Středočeského kraje pak jeho vyprávění sdílela na svém facebookovém účtu.

Muž zkolaboval za jízdy. První pomoc mu poskytl jiný řidič (10/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.