Hledače zkamenělin napadl během potápění aligátor. Plaza bodl šoubovákem do oka

Hledač zkamenělin William Georgitis jen o vlásek unikl smrti, když na něj během potápění v řece Cooper zaútočil aligátor. V zápase o život se potápěči podařilo plaza bodnout šroubovákem, píše deník Daily mail.

„Vzal jsem svůj šroubovák, který používám na dně řeky a bodl jsem ho do oka. Když jsem to udělal, zatřásl se mnou jako s hadrovou panenkou," citoval deník z Georgitisova rozhoru pro televizi WCBD-TV.

[chooze:article;value:524268]

Aligátor se mu podle jeho slov zakousl do ruky a ponořil se s ním na dno řeky do hloubky asi 15 metrů. „V tu chvíli mě stáhl ke dnu a já to poznal, protože mi začalo praskat v uších a všechno ztmavlo. Narazil jsem rameny a krkem na dno a cítil jsem, jak na mě tlačí jeho váha,“ dodal potápěč.

Ani poté však neztratil duchapřítomnost a znovu se snažil zvíře poranit, aby se vymanil z jeho čelistí. „Nemohl jsem se mu dostat znovu až k oku, tak jsem mu šel po dásních a snažil se ho bodnout mezi zuby, kde jsou měkká místa a zdálo se, že to funguje. Znovu se mnou dost silně zatřásl a v ten moment mi došel vzduch".

https://twitter.com/MailOnline/status/1781722369947492583

Zkušený potápěč si byl jistý, že to jsou jeho poslední okamžiky. „V tu chvíli jsem věděl, že je to konec mého života,“ řekl Georgitis. Jako zázrakem se mu však podařilo ruku z aligátoří tlamy vytrhnout a vynořit se na hladinu.

„Myslel jsem si, že jsem si ji utrhl, a když jsem se dostal zpátky na hladinu, visela mi podél těla dolů jako mokrá nudle,“ dodal s tím, že se sám nemohl dostat do člunu, tak se nechal odtáhnout do přístavu, odkud byl transportován do nemocnice.

Georgitisovi zůstaly na ruce po aligátořím stisku hrozivé bodné rány. Měl zlomenou a vykloubenou ruku, kterou chirurgové museli zafixovat pomocí devíti šroubů. „Byl obrovský," popsal Georgitis aligátora. „Ani nevím, jak byl velký, protože jsem byl přímo u něj. Připadal mi obrovský“.

Nyní varuje ostatní potápěče před "agresivním" tvorem. „Je to známé místo a tenhle tvor je obrovský. Netrvalo mu ani vteřinu, než na mě zaútočil. Šel po mně hned, jak mě uviděl. Kdokoli další se tam potápí, buďte prosím opatrní".

Ačkoli útoky aligátorů nejsou ojedinělé, v USA jsou poměrně vzácné. Podle encyklopedie divoké přírody AZ Animals je ročně hlášeno v průměru jen šest smrtelných útoků.

Žralok mladé ženě málem utrhl nohu, zachovala klid a doplavala na břeh (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.