Hledaného Zítka zatkli policisté. Rozbili mu okno u auta a později propustili

Pavel Zítko je významným členem české dezinformační scény, v úterý jej zadržela policie. Stalo se tak během silniční kontroly kvůli vysoké rychlosti. Po výzvě, aby vystoupil z auta, sedmapadesátiletý muž neuposlechl a zůstal ve voze. Po dlouhém vyjednávání policisté museli nakonec povolat posily, rozbili okénko u auta muže vytáhliven.

Poté se, jak je patrné z videa, Zítko bránil slovy o aktivaci článku 23 Listiny základních práv a svobod. Svým nezodpovědným chováním a průtahy v dálničním provozu muž ohrožoval sebe, své společníky, policisty i ostatní účastníky provozu.

"Ústečtí policisté v úterý krátce před polednem u Postoloprt kontrolovali vozidlo, na jehož řidiče byl pražským státním zastupitelstvím vydán souhlas se zadržením, neboť je podezřelý ze spáchání trestného činu zpronevěry," uvedla Policie ČR na sociální síti X.

[chooze:article;value:523719]

​"V současnosti můžeme sdělit pouze minimum informací, neboť stále probíhají procesní úkony. Jak je patrné z videí, byly použity donucovací prostředky, protože osoba odmítla uposlechnout výzvy policistů. Bližší informace poskytneme jakmile to bude možné," informují policisté na bývalém twitteru. Později během úterního odpoledne dodali, že Zítka po provedení všech nezbytných úkonů propustili.

V minulosti Deník N o Zítkovi uvedl, že je zadlužený a má exekuce. Před koncem roku 2022 muž oznámil, že bude kandidovat na prezidenta ČR a tvrdil, že na svou podporu získal přes 50 tisíc podpisů. Ministerstvo vnitra následně uvedlo, že podpisů neměl ani 16 tisíc a zákonné podmínky kandidatury tedy nesplnil.

Svůj neúspěch pak Zítko vysvětloval tím, že zbytek podpisů stačí ukázat dodatečně. Zítko na podporu své kandidatury vybral od veřejnosti půl milionu korun, tyto prostředky ale podle uvedeného deníku měl využívat pro svou osobní potřebu.

Zítko nechvalně proslul také jako šiřitel hoaxů, tedy poplašných zpráv a různých dezinformací, které se ke čtenářům dostávají například prostřednictvím různých řetězových e-mailů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.