Hledaný influencer se vysmíval Gretě. Nedopatřením policii odhalil, kde je

Influencer byl zadržen spolu se svým bratrem Tristanem během policejní razie v jeho domě v hlavním městě Bukurešti. Zadržení potvrdil jejich právník, uvedla agentura Reuters.

Bývalý kickboxer se nechvalně proslavil v roce 2016, kdy byl vyřazen z britského televizního pořadu Big Brother kvůli videu, na němž fyzicky napadl ženu. Rovněž na Twitteru mu byl smazán účet poté, co pronesl výrok, že ženy by měly "nést odpovědnost" za to, že byly sexuálně napadeny.

[chooze:article;value:467729]

"Čtyři podezřelí zřejmě vytvořili organizovanou zločineckou skupinu s cílem získávat, ubytovávat a vykořisťovat ženy tím, že je nutili vytvářet pornografický obsah určený k publikování na placených internetových stránkách," uvedla podle agentury Reuters prokuratura.

https://twitter.com/Reuters/status/1608649087049498629?cxt=HHwWioC8ncv0iNMsAAAA

Rumunské Ředitelství pro vyšetřování organizovaného zločinu a terorismu (DIICOT) vydalo prohlášení, ve kterém však bratry Tateovy nejmenovalo, a uvedlo, že dva britští a dva rumunští občané jsou podezřelí z členství ve zločinecké skupině zaměřené na obchodování s lidmi. Reuters v této souvislosti připomíná, že bratři jsou vyšetřováni od dubna spolu se dvěma rumunskými občany.

DIICOT rovněž zveřejnilo video z razie, na kterém jsou v jedné místnosti vystaveny zbraně, nože a peníze.

Ponížení od Grety

Tate je jednou z osobností, které Twitter v minulosti zablokoval, na sociální síť se ale mohly vrátit poté, co ji převzal Elon Musk. Začátkem týdne se pustil do klimatické aktivistky Grety Thunbergové a chlubil se svojí sbírkou 33 aut a jejich "obrovskými emisemi".

"Ahoj Greto, mám 33 aut. Moje Bugatti má osmilitrový šestnáctiválcový motor. Moje DVĚ Ferrari 812 Competizione mají 6,5 litrové dvanáctiválce. A to je jen začátek. Prosím, napiš mi email, abych ti mohl poslat kompletní seznam mých aut a jejich obrovských emisí," psal na twitteru.

Odpověď mladé Švédky je jedním z nejlajkovanějších příspěvků na twitteru. "Ano, prosím, pouč mě. Napiš mi na smalldickenergy@getalife.com," vzkázala. Adresa, kterou Tateovi napsala, přitom odkazuje na tezi, že muži si silnými auty kompenzují malý penis a nedostatek sexu.

Jenže tím Tate neskončil. Jako odpověď zveřejnil dvouminutové video, ve které se dál naváží do Thunbergové a jejích názorů. "Podejte mi pizzu a postarejte se, že ty krabice nebudou recyklované," řekl někomu mimo záběr, kdo mu dvě krabice od pizzy podal. Podle britského webu The Independent ale měly právě krabice od pizzy být pro policii klíčovým vodítkem, protože na nich je vidět jméno pizzerie a tak se policie dozvěděla, že Tate je aktuálně v Rumunsku.

A to, jak se Tate odhalil, pobavilo i Thunbergovou. "Tohle se stane, když nerecykluješ svoje krabice od pizzy," napsala v pátek ráno.

Blokovaná celebrita

Tate mimo jiné dostal ban i na dalších sociálních sítí, jako je YouTube, Facebook a Instagram, a odstraněn byl i z TikToku s tím, že "misogynie je nenávistná ideologie, která není tolerována".

Jeho příspěvky na jiných internetových stránkách, které propagují misogynii (nenávist k ženám) a útočí na ženy, mají miliony zhlédnutí. Zpravodajka BBC pro dezinformace a sociální média Marianna Springová na začátku tohoto roku uvedla, že jeho obsah "vyvolal obavy z možného reálného dopadu".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.