Hluboké přátelství diktátorů. Putin s Kimem si vyměnili pušky

[chooze:gallery;value:33271]

​Od úterý je severokorejský diktátor Kim Čong-un v Ruské federaci a zatím vše nasvědčuje tomu, že obě země spolu budou intenzivně spolupracovat. Ve pátek dorazil Kim do Komsomolsku na Amuru, kde se podle CNN zajímá o tamní výrobu stíhaček Su-35s. V plánu je též obhlídka ruské tichomořské flotily ve Vladivostoku.

​Rusko zoufale potřebuje nedostatkovou munici pro pokračování války na Ukrajině. Severní Koreji by se zase hodila potravinová pomoc, zatím ale dostala od Ruska příslib vynášení nejspíš vojenských satelitů do kosmu. Do vesmíru se také pravděpodobně podívá severokorejský kosmonaut.

[chooze:article;value:522083]

Putin už dokonce daroval Kimovi rukavici od kosmického skafandru. Oba diktátoři si na důkaz přátelství podle listu Guardian vyměnili pušky z produkce svých zemí. Kreml ve čtvrtek uvedl, že Putin přijal Kimovo pozvání k návštěvě Severní Koreje a v říjnu zemi navštíví také ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Ze sbližování Moskvy s Pchjongjangem není nadšená Jižní Korea. Její prezident Jun Sok-jol na toto téma pravděpodobně promluví příští týden, jak uvádí Hlas Ameriky, na Valném shromáždění OSN.

Divákům při sledování Putina s Kimem zatrnulo. Překladatel sprostě urazil Rusko (14/9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.