Moderní bydlení

Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň. Lídři se obuli hlavně do současné vlády

Celkem 13 lídrů krajských kandidátek ve středu představilo hnutí ANO. Do voleb jdou představitelé nejsilnějšího opozičního hnutí s heslem "Vrátíme vám, co vám Fialova vláda vzala". 

Kampaní rezonuje hlavně otázka celostátní politiky, jednotliví krajští lídři ale prosazují i regionální témata. "Současná vláda pětikoalice selhala a zklamala občany na celé čáře. Kraje musí být silou, která se za lidi postaví," řekl předseda hnutí Andrej Babiš. "Budeme se zaměřovat hlavně na dopravu ve Středočeském kraji, ta je v tomto regionu opravdu špatná," přidal kandidát ANO na hejtmana Středočeského kraje Tomáš Helebrant.

​"Další prioritou, do které je potřeba pořádně šlápnout, je sociální oblast," nechala se slyšet při zahájení kampaně Ivana Solařová, kandidátka hnutí na post hejtmanky v Jihomoravském kraji.

[chooze:article;value:571727]

Podle Andreje Babiše bude důležité obhájit tři hejtmanská křesla, každé další bude podle jeho slov úspěch. "Chceme uspět v co nejvíce krajích," poznamenal expremiér.

Už v minulých volbách hnutí ANO ve většině krajů vyhrálo, nesložilo ale koalici. I po těchto volbách budou ale podle šéfa hnutí zástupci ANO pečlivě vybírat, s kým by do koalice šli. 

"Jestli bude hnutí ANO v letošních krajských volbách úspěšnější než posledně, záleží mimo jiné na tom, jak moc bude výsledek hnutí ANO přesvědčivý, tedy jak moc mandátů dokáží získat pro povolební vyjednávání, a pak jak moc bude protibabišovská případná opozice rozdrobená," řekl pro televizi Nova politolog Milan Školník. 

K urnám půjdou voliči 20. a 21. září, volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 14:00. Volit se bude ve 13 krajích, zájemci usilují dohromady o 675 křesel v zastupitelstvech.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.