Hodně zvířat i příznivé ceny. Polská zoo je ideální pro rodiny s dětmi

V zoologické zahradě v polském Chořově nedaleko Katovic můžete obdivovat 2 500 zvířat ze 300 živočišných druhů. Před třetí největší zoologickou zahradou v Polsku můžete parkovat celý den v přepočtu za 180 korun. Vstupenka pro dospělého vyjde na 160 korun. Dva dospělí se dvěma dětmi zaplatí necelé čtyři stovky.

Pokud máte rádi nosorožce, tak v zoo mají hned tři. Tito druzí největší suchozemští savci na světě měří skoro čtyři metry a váží přes dvě tuny. "Moc se nám tady líbí, je to první zvířátko, u kterého jsem se zastavili," řekla jedna z návštěvnic.

"Nosorožec je super," prohlásila malá návštěvnice zoo. "Ten nosorožec je elegantní," popsal další návštěvník. Asi nejvíce návštěvníků zoologické zahrady bylo u výběhu pro žirafy. V Chořově chovají žirafy síťované. Název je odvozený od červenohnědých skvrn na těle a nohou, které od sebe odděluje bílá síť.

[chooze:article;value:568788]

​"My jsme z Frýdku-Místku, líbí se nám tady, počasí nám vyšlo," uvedla jedna návštěvnice z Česka. "Je tady hodně zvířat, je to tady pěkné," prohlásila další u výběhu pro žirafy.

Doslova magnetem pro návštěvníky jsou tučňáci. Lidé je mohou obdivovat přes průhledné sklo obřího akvária. "Je to tady lepší než když jsme tady byli před několika lety. Je vidět, že to tady hodně opravili," zavzpomínala návštěvnice.

Když dostanete v zoo hlad, můžete si vybrat v několika stáncích s občerstvením. Třeba takový hamburger stojí devadesát korun a nealko nápoj je za šedesát.

Dětem kromě zvířat udělá radost několik hřišť. A vedle zoologické zahrady se nachází zábavný park Legendia, ve kterém si užijete spoustu zábavy. Nedaleko je také skanzen a hvězdárna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.