Hodonínská zoo je v létě ideální. Moc toho v areálu nenachodíte

První věcí, která vás při příjezdu do hodonínské zoo potěší, je parkování zdarma. Do samotné zahrady se dospělý podívá za 148 korun. Děti od tří do 15 let, senioři do 70, studenti nebo držitelé karty ZTP pak za necelou stovku. V místním areálu se nenachodíte tak jako jinde. To může být v horkém létě výhodou.

"Naše zoo patří mezi nejmenší v republice a je to pro nás i výhoda, protože je hodně oblíbená i u rodičů s malými dětmi. V současné obě chováme asi 100 druhů zvířat ve 400 kusech," popsal mluvčí Igor Cenciger.

Největším lákadlem jsou v současné době nové opičí přírůstky. "Na konci května nám udělaly radost dva prvoodchovy u mangabejů rudohlavých a gueréz běloramenných. Narodila se dvě mláďata. Je to nejvíc atraktivní pro návštěvníky. První krůčky, to poznávání toho světa," vysvětlil chovatel primátů Lukáš Beránek. Chovají například i největší kočkovitou šelmu na světě tygra ussurijského, který je zároveň maskotem zoo. 

[chooze:article;value:567716]

Za 4 000 korun se můžete na jeden den stát ošetřovatelem. Projít si zázemí a od A do Z, postarat se o některá zvířata a jako bonus je i nakrmit. V ceně je jídlo na celý den a tričko.

Oblíbené jsou přes léto třeba příměstské tábory. Letos se na pěti turnusech vystřídalo téměř 200 dětí. Samozřejmě i v této zoo je výběr z rychlého občerstvení a v případě nouze hlady nezemřete. A třeba s pizzou za 175 korun se můžete posadit na lavičku vyrobenou z kontejnerů. Kuřecí řízek s hranolkami si můžete dát za 149 korun.

Co se týče dalších zvířat, například přímorožce arabského nenajdete v žádné jiné zoologické zahradě u nás. Dostanete se velmi blízko plameňákům nebo u dětí oblíbeným surikatám.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.