Hokejisté chtějí slavit ještě několik dní. Strašně si to užíváme, říká Nečas

Pražské Staroměstské náměstí srdce hokejového Česka se v pondělí topilo v pivu a šampaňském. Titul mistrů světa se musí řádně oslavit. "Perfektní, říkám, ti lidé nás sem dostali a je to něco úžasného," komentoval kapitán reprezentace Roman Červenka.

"Oslavy neuvěřitelné, to je něco, co málokdo zažil. Ti lidé, co tu jsou, to je pro ně a my si to strašně užíváme," řekl útočník Martin Nečas. Oslavy se pak přesunuly i mimo pódium. Trofej pro mistry světa dostali k dispozici i fanoušci.

[chooze:article;value:557536]

​Po dvouhodinové show už toho někteří hokejisté začínali mít, lidově řečeno, plné brýle, ale ani zdaleka se nekončilo. Čekala je ještě triumfální jízda Prahou na střeše autobusu a také další hospody a bary. Oslavy už večer odnesl i samotný pohár pro mistry světa.

"Uvidíme, až se to všechno uklidní," řekla matka Davida Pastrňáka. "Co mě čeká? Snad odpočinek, doufám," vyjádřil se ale hlavní trenér národního týmu Radim Rulík.

[chooze:article;value:557417]

​Vítězný domácí šampionát podle odhadů expertů do české ekonomiky napumpoval přes deset miliard korun. Vydělali na něm kromě pořadatelů a hokejového svazu hlavně restaurace, hotely a další obchodníci.

Kaňkou mistrovství byli překupníci s předraženými nebo falešnými lístky. Těch jen podle oficiálních policejních statistik bylo okolo 800 za skoro tři milióny korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.