Hokejisty sledovalo celé Česko. Fandilo se v hospodách i v domovech důchodců

Češi opět ukázali, že jsou hokejovým národem. Každý, kdo mohl, sledoval zápas české reprezentace. Fandilo se například v pražských Riegrových sadech nebo v Ostravě na náměstí, ale také v hospodách a restauracích napříč Českem. Proudem tak neteklo jen pivo, ale i emoce.

"Zájem je tady u nás fakt enormní. Máme i akci, že za každý gól, co dá Česko, tak máme panák Hasičáku zdarma. Hasičák je dvojka griotky dočepovaná pěnou z desítky," říká třeba výčepní ze Zlína Marcela Juráková. "Výtoč se samozřejmě díky hokeji zvedla, takže pro hospodský dobrý!" potvrzuje zájem majitel kladenské restaurace U České lípy Jiří Brejník.

[chooze:article;value:557205]

Fandilo se ale i v domovech seniorů. "Pro naše klienty jsme si připravili menší pohoštění. Abychom je do toho trošku dostali, tak jsme jim nakreslili vlaječky a trikoloru na tváře," říká pečovatelka z domova Clementas v Mlékovicích Barbora Mládková.

Fandili také králíci Bob a Bobek. Ti za normálních okolností fungují v domově jako terapeuti. Při zápasech české hokejové reprezentace ale nahrazují známé maskoty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.