Holčička si stěžovala na bolest zoubků, nechtěla ani jíst. Diagnóza rodinu zdrtila

Rodiče tříleté Amélie si mysleli, že se jejich dceři kazí zoubky, a proto si neustále stěžuje na bolest v puse. Když se ale podívali dovnitř, zůstali v šoku. Dívka měla celou pusu pokrytou vředy. Její příběh přinesl deník Daily Mail.

Kvůli bolesti, kterou jí způsobovaly, odmítala jíst, dlouhé hodiny plakala a v noci vůbec nedokázala spát. "Byla opravdu nešťastná, citlivá a nevrlá. Nechtěla jíst," popsala její maminka Elizabeth.

Lékaři nakonec dívence dokázali pomoct. Amélii dali jakési náplasti, které reagují se slinami a chrání vřed, zatímco se hojí. "Nikdy předtím jsem o tom neslyšela, ale řekla jsem si, že to stojí za pokus. Není hezké vidět vaši holčičku tak moc plakat," dodala Elizabeth.

[chooze:article;value:568300]

Podle lékařů ústní vředy mnohdy způsobuje oslabený imunitní systém. Na vině může být ale také emoční stres, poškození sliznice, potravinová intolerance nebo jakékoliv zranění úst. Příčinou může být i špatná zubní pasta, určité léky nebo nedostatek vitamínů.

Vředům v ústech lze sice těžko předcházet, i tak je ale možné snížit riziko jejich vzniku, a to například dodržováním zdravé výživy, vyhýbání se zubní pastě s laurylsulfátem sodným a omezováním stresu. Vhodné je i vyhýbat se potravinám, které způsobují vředy, a pokud vy nebo vaše dítě nosíte rovnátka, ujistěte se, že dobře sedí.

Dnes je Elizabeth šest let a na vředy už jí zbyly jen vzpomínky. Lékařům se nakonec podařilo jí je z pusy odstranit, a zbavit ji tak i dlouhotrvající bolesti. ​Proč se jí vředy v ústech vytvořily, rodiče neví.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.