Holčičko, obejmu tě po válce. Diplomat poslal vzkaz dceři bojující za Izrael

Masakr teroristů z Hamásu na území Izraele od soboty zasáhl mnoho lidí po celém světě a izraelský velvyslanec Anolik se jako mnoho jiných na sociálních sítích nebránil emotivnímu shrnutí tragických událostí. "Uřezávali hlavy kojencům. Brali děti rodičům, které pak pozabíjeli. Napadali mladé ženy, které hned zastřelili. Chodili dům od domu a chladnokrevně zabíjeli i starší ženy a masakrovali celé rodiny," popisuje v úvodu srdceryvného příspěvku na sociální síti X.

Po sobotním útoku Hamás a následné izraelské protiofenzivě zamřelo podle deníku Times of Israel na obou stranách celkově už víc než tři tisíce lidí. V Gaze je dosud také ještě zhruba 150 rukojmích. Diplomat také ocenil službu tamních bezpečnostních složek a armády, kde bojuje i jeho teprve 20letá dcera. "Nejsem jenom diplomat, ale i hrdý otec dcery, které je dvacet a dobrovolně slouží jako voják v boji, nyní je šest kilometrů od Pásma Gazy," uvedl. 

[chooze:article;value:525472]

Vzkaz, který jí poslal do nebezpečné válečné zóny, s jejím svolením zveřejnil. "Vím, že nejsi moc daleko od místa, kde se to všechno děje. Snažím se o tebe nestrachovat, ale ne vždy se mi to daří," píše. Otec dál dodává, že si váží toho, jak se rozhodla přidat k bojovým jednotkám dobrovolně, přestože by byl raději, kdyby byla v bezpečí doma. 

"Zároveň tě ale, pokud se to nedej bože stane a ty se ocitneš v boji, žádám, abys bojovala. Bojuj ze všech sil, v celém odhodlání, síle a s odvahou," vyzývá diplomat svou dceru. "Nemůžu se ale o tebe přestat bát, lásko, jsem na tebe jako táta hrozně moc hrdý. Nemůžu se dočkat, až se obejmeme hned, jak válka skončí," končí dojemný vzkaz. 

Český ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) jako první představitel zahraniční země navštívil Izrael po útoku Hamásu: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.