Holčičku poslali z nemocnice domů s angínou. O dva dny později zemřela

[chooze:gallery;value:32864]

​Všechno začalo krátce před Vánoci loňského roku. Šestiletá Maya onemocněla 18. prosince, píše deník Kent Online, který příběh zveřejnil. Podle maminky Magdaleny byla dívka unavená, slabá, studená na dotek a bez chuti k jídlu. Následující den měla jít k praktickému lékaři, před odchodem z domova ale zkolabovala. 

Skončila tak nakonec v místní nemocnici Queen Elizabeth The Queen Mother Hospital (QEQM) ve městě Margate v jihovýchodní Anglii, kde rodina žije. Tam jí diagnostikovali angínu, nasadili antibiotika a poslali domů. Vzápětí ale holčička znovu zkolabovala. 

[chooze:article;value:507237]

​"Ptala jsem se lékaře na její bolest bříška, bílý jazyk, bledou kůži a na dotek ledové tělo. Řekl, že je to u angíny normální. Maya také zvracela, takže jí dali injekci a pak jsme se teprve vrátili domů," prozradila Magda. Po dvou dávkách antibiotik si holčička stále stěžovala na bolesti břicha, měla žízeň a motala se jí hlava. 

Viděla podivné věci

Když se její stav do rána nezlepšil, maminka zavolala na tísňovou linku. Záchranáři pak dívenku opět převezli do QEQM, kde jí udělali test na covid s negativním výsledkem. Nakonec jí diagnostikovali chřipku, napojili ji na kapačky a posléze hospitalizovali na tamním dětském oddělení, kde si Maya stále stěžovala na velké bolesti břicha. 

Personál Magdu uklidňoval, že příznaky její dcery ji nemusí znepokojovat. Ujistili ji, že by měla být brzy v pořádku a že by dokonce druhý den mohla jít domů, až se jí udělá lépe. Její stav se ale nezlepšil. Podle maminky se chovala podivně a viděla věci, které v pokoji nebyly, například opici, která se pohybuje po zdi. 

Přestalo jí tlouct srdce

Ve středu 21. prosince se Magdalena zdravotníkům opět svěřila s obavami, protože holčička byla dezorientovaná a špatně dýchala. Personál nemocnice jí měl sdělit, že si Maya potřebuje odpočinout a prý odpojil přístroj na monitorování srdeční aktivity, aby ji pípání nerušilo ve spánku. Ten den odpoledne se jí také pokoušeli odebrat krev, zatímco ležela v náruči svého nevlastního otce. V tu chvíli je přestalo bít srdce. 

[chooze:article;value:515068]

​"Po několika vteřinách se Maya odmlčela a můj partner zjistil, že přestala dýchat," vzpomíná na nejhorší den svého života Magda. "Pak se v našem pokoji shromáždil ostatní personál a zjistil, že Maye přestalo tlouct srdce. Začali ji resuscitovat a na několik vteřin začalo srdce zase bít, ale pak přestalo," dodala maminka. 

Mayin otčím Raj prozradil, že na tento okamžik nikdy nezapomene. "Maya zemřela v mých rukách. Prostě se s tím nemůžu vyrovnat. Myslím, že se s tím nikdy nevyrovnám," svěřil se. 

Vyšetřování stále probíhá

V březnu rodině nezávislý dětský lékař sdělil, že během chřipky pravděpodobně došlo k sepsi, při níž v těle dívky vznikly nebezpečné toxiny, které mohly poškodit její srdce.

[chooze:article;value:516981]

​Vyšetřování smrti bylo zahájeno až na konci července. "Provádíme důkladné vyšetřování a doufáme, že poskytne odpovědi rodině a pomůže nám zjistit, kde je potřeba postupovat jinak. V rámci vyšetřování budeme i nadále spolupracovat s rodinou a poskytovat jí aktuální informace. Její ztráta mě velmi mrzí," uvedla Jane Dicksonová, vrchní sestra East Kent Hospitals, pod kterou QEQM spadá. 

Magdalenu smrt dcery naprosto zlomila. Vánoční stromek, který Maya před Vánoci, kterých se už nedožila, zdobila, rodina stále nedokázala z obývacího pokoje uklidit. "Mám ten stromek pořád na stole. Bude tu se mnou pořád. Máme pro Mayu lavičku v parku nedaleko našeho domu pod jejím oblíbeným stromem. Chodíme tam každý den," zakončila Magdalena. 

Operovali mu mandle a Matěj ochrnul! Nemocnice bude platit (2016):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.