Holka ze skříně: záznam Snídaně na TV Nova

Někdo uklízí rád, pro někoho je to utrpení a ztráta času. Kristýna úklid a organizování miluje, proto se jako Holka ze skříně vydává do domácností těch, kteří nechtějí svůj volný čas trávit uklízením, a přesto se doma chtějí cítit dobře. Organizuje jim šatníky tak, aby ráno nemuseli ztrácet čas.

První skříň Kristýna uklidila kamarádce, která si neustále stěžovala, že nemá co na sebe. Stačilo oblečení protřídit, srovnat a skříň plná skvělých modelů byla na světě. "Když na svoje věci vidíš, tak si nekoupíš stejné tričko potřetí jen proto, že už nevíš, že ho někde na dně skříně máš," směje se Holka ze skříně.

​​Osobní návštěva s kompletní reorganizací skříně trvá celý den. Předchází jí kratší návštěva, na které se s Holkou ze skříně domluvíte na základní představě. Někdy je nutné přidat nebo přesunout poličky, přikoupit šuplíky nebo rozdělovače. "Skříň přeměřím a spočítám, které organizéry je nutné dokoupit, aby do skříně pasovaly a umožnily pořádek snadno udržovat i po mém odchodu," vysvětluje Holka ze skříně.

Nejvíc času zabere třídění oblečení –  trička zvlášť, kalhoty zvlášť, svetry na jednu hromádku, mikiny na jinou... Tak se často zjistí, že kabátů je málo a šatů zase moc. Tuhle fázi si klidně můžete před návštěvou profi organizátorky skříní připravit sami nebo s pomocí stylisty. "Když je roztříděno, složím správně všechno oblečení a zavedu nový systém uložení a organizace," stručně popisuje Kristýna, která na téma efektivního skládání oblečení natočila spoustu užitečných videí.

​​Na rozdíl od jiných českých profi organizátorek, Kristýna neorganizuje celé domácnosti, specializuje se pouze na skříně a šatny. "Díky tomu mám perfektní přehled o tom, co funguje v daném typu šatníku – ty nejčastější jsem už organizovala tolikrát, že dokážu i odhadnout, co konkrétně vám pomůže, abyste pořádek dokázali udržet snadno a sami."

"Můj styl je založený na funkčnosti, estetice a respektu k soukromí. Oproti známé Marie Kondo nezapojuji do procesu esoteriku. Byla však pro mě společně s americkým The Home Edit inspirací do začátků."

​​A jaké jsou základní rady, které se podle Holky ze skříně hodí úplně pro všechny šatníky?

  1. Nevěřili byste, jak moc pomohou pořádná a sjednocená ramínka! Nejen že na nich oblečení bude vypadat mnohem lépe, ale i celá skříň bude přehlednější.
  2. Odkliďte sezónní oblečení. Proč se ráno probírat zimními svetry, když potřebujete letní outfit?
  3. Dejte si stejné kategorie oblečení k sobě a srovnejte jej podle barev. Ušetří vám to spoustu času.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.