Home Staging je jasný, ale co makléř?

Někteří klienti se mě občas ptají, podle čeho by si měli vybrat kvalitního a seriózního makléře. A tak mě napadlo, že Libor Nedvídek je ten pravý, koho bych se na to měla zeptat. Schválně si přečtěte, co všechno mi na to řekl.

 

Homestager a Fotograf

 


Pavlína: Podle čeho by sis makléře vybíral ty?

Libor: Já bych dal na doporučení známých, většina lidí má spoustu zkušeností a najdou se mnozí, kteří mají kladnou zkušenost.

Pavlína: Myslíš, že stačí jen doporučení?

Libor: Je to jen jedna z věcí jak dobrého makléře vybrat, je jich víc.

Pavlína: Co tím myslíš, jaké jsou další?

Libor: Je to kvalitní prezentace, stačí se podívat jakým způsobem makléř inzeruje na realitních serverech. Hlavně kvalita fotografií, jestli má fotky od profesionála, nebo si je fotí sám mobilem, jestli spolupracuje s homestagerem.

Pavlína: Dobrý makléř má určitě hodně nemovitostí v nabídce.

Libor: Pavlíno, opak je pravdou. Dobrý makléř ví, že se může kvalitně věnovat jen omezenému počtu nemovitostí, maximálně deseti i to je dost. U dobrého makléře se nemovitosti rychleji prodají.

Pavlína: Spoustu makléřů než začnou něco dělat požadují po majitelích nemovitosti výhradní (exkluzivní) smlouvu. Jaký máš na to názor Ty?

Libor: Já zastávám názor, že exkluzivita je oboustranně výhodná a nemusí být za každou cenu na papíře výhradní smlovy. Někdy má větší váhu ústní dohoda o výhradním nabízení nemovitosti. Výhradní nabízení nemovitosti by si měl makléř zasloužit kvalitní prací a ta začíná kvalitní prezentací, ale to už jsem zmínil.

Pavlína: Libore děkuji, to je pro začátek dostatečné, to mi pomůže.

Libor: Pavlíno, rád jsem si s tebou popovídal.


Libor je jeden z mých fotografů, kteří pro mě, tedy vlastně pro moje klienty, dělá ty úžasné šťavnaté fotky bytů a domů po Home Stagingu. Známe se a spolupracujeme už léta.

Nevybrala jsem si ho náhodou. Kromě toho, že je profesionální fotograf a mimochodem dělá moc pěkné fotky i jiných věcí než jen nemovitostí, je totiž také zkušený realitní makléř, kterému kvalitní snímky nemovitostí už pomohly uzavřít nejeden úspěšný obchod.
S tím se pojí skutečnost, že on prostě ví, na co kupci slyší (teda v tomhle případě vlastě spíš vidí), takže si nemusíme vysvětlovat, co všechno by fotka měla obsahovat a proč fotí to a ne ono.

Chcete-li se o Liborovi a jeho práci dozvědět víc, mrkněte na jeho profesní facebookové stránky Libor Nedvídek – realitní makléř.

Mějte se ukázkově i v zimě!

Pavlína

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://ukazkovydomov.cz) zde.