Moderní bydlení

Honza (14) předvedl na závodě Spartan perfektní výkon. Výsledek překvapil i jeho

Výsledek překonal Honzova očekávání. Trať Spartan Race prý připomínala motokros, překážky byly těžší než na evropských závodech a hlavně domácí závodníci v kategorii do 14 let byli prý v neskutečné formě.

"Bylo to fakt hodně strmé, z 26 překážek jsem nezvládl jen jednu, byly to spojené kruhy, tyče a ještě dvakrát twister, tam jsem musel dělat 15 trestných angličáků," přiznal Honza Hošák. Vše navíc ztížila silná průtrž mračen krátce před závodem.

Na prohlídku a částečné vyzkoušení z velké části neznámých a tím pádem neotestovaných překážek měl čas jen den před závodem. A pak ho čekaly ještě i další, pro něj neznámé povinnosti. "Taky po prohlídce trati měl ještě den před závodem povinné oficiální focení, musel absolvovat rozhovor v angličtině," dodala Honzova maminka Lucie.

[chooze:article;value:565204]

​Na rozdíl od ostatních reprezentací měl v Číně Honza jen podporu maminky. Původně chtěla závod natáčet, ale nakonec to vzdala. "Vůbec bych to v těch podmínkách nestíhala, byl to fakt náročný profil. Čekala jsem ve finiši, a když jsem ho viděla a počítala, že bude tak pátý či šestý, tak to byl super pocit," dodala.

Nakonec se před Honzu z 45 závodníků dostali jen tři domácí gladiátoři, jeden Japonec a Australan. "Super výsledek, jsem spokojený," zhodnotil Honza. Kdyby při vyhlašování výsledků v Číně na mistrovství světa bylo rozšířené pódium, Honza by se na něj s šestým místem dostal, i tak byl ale nejlepším Evropanem.

Medaile a originální trička mu budou památkou na 39 minut trvající závod. Na vítěze ztratil pět minut, na bednu mu chyběly tři minuty. Dalším velkým závodem bude pro Honzu v listopadu Spartan Race v Řecku, v místě, podle kterého se tento typ extrémních závodů jmenuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.