Hořel sklad kartonů a výrobna pyrotechniky. Místní se lekli, že je válka

[chooze:gallery;value:36227]

Požár vypukl u Hořovic na Berounsku v pátek odpoledne. "Zasahujeme v obci Praskolesy na Berounsku, kde hoří sklad pyrotechniky," informovali hasiči na sociální síti X.

"Na místě jsou jednotky z druhého stupně a daří se nám dostávat požár pod kontrolu, ale ze skladu zbyly jen obvodové zdi," dodali. 

Kvůli výbuchům pyrotechniky policisté zahájili evakuaci. "Policisté evakuují osoby z okolních rodinných domů a budov," uvedla pro TN.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Místní podle informací TV Nova uváděli, že si mysleli, že je válka. "Zalehly mi na minutu uši. Bylo vidět, jak se třásly stromy," popsal chlapec, který byl v tu dobu venku.

"Měli jsme na místě 12 policejních hlídek. Policisté uzavřeli příjezdové cesty a evakuovali několik osob z okolních domů," přiblížila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Evakuace se měla týkat čtyř okolních domů a devíti lidí.

[chooze:article;value:560166]

Na místě se sjely všechny záchranné složky. Podle Richterové si ale požár nevyžádal žádná zranění.

"Situace v Praskolesech se zlepšuje a postupně se nám daří požár hasit. Na místě zůstává deset jednotek," uvedli hasiči na X. "Šlo o výrobnu pyrotechniky a nemáme informace o zraněných osobách," dodali. Požár by měl být pod kontrolou.

Právě to, že se v budově nachází pyrotechnika, ale hašení komplikuje. Policejní pyrotechnik tam provádí preventivní průzkum.

"V současné době hasíme z dálky pomocí výškové techniky. Budeme se postupně vracet zpátky, až nás tam pyrotechnici pustí," popsal pro TN.cz mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora s tím, že není možné odhadnout, kdy bude hašení ukončeno.

"Na místě zasahuje celkem 16 profesionálních a 30 dobrovolných hasičů. Máme tu deset CAS a dva automobilové žebříky. Na místě máme dron," dodali hasiči na X. Po 18. hodině informovali, že probíhá kontrola objektu a postupně se z místa stahují.

Hasiči zveřejnili záběry následků požáru na Berounsku. Připomínají apokalypsu:

Požár zuřil i v Brandýse nad Labem

V pátek odpoledne hořelo také v Brandýse nad Labem. "Vyjížděli jsme k požáru haly. Šlo o sklad plný kartonů. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu," sdělil TN.cz mluvčí hasičů Jan Sýkora. Na místě zasahují také pražští hasiči.

"Na místě aktuálně máme 9 malých cisteren, 11 velkokapacitních cisteren a dva žebříky. Dále tam máme dron a mobilní operační středisko. Celkem zasahuje 28 profesionálních hasičů a 59 dobrovolných hasičů," informovali krátce před 17. hodinou hasiči na síti X

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.