Horké dny lákají k vodě. Tam už ale číhá nebezpečí, varují policisté

Z Rabyně na Slapské přehradě v sobotu po čtrnácté hodině odlétal vrtulník s patnáctiletým chlapcem do nemocnice. Jednalo se o nešťastný skok do vody. "Je tady pravděpodobnost zlomeného obratle nebo poškozené páteře," popsal vodní záchranář Jan Kolár.

Za zraněným chlapcem vyráželi záchranáři novou lodí, kterou jen dvě hodiny předtím slavnostně pokřtili. V sobotu totiž oficiálně zahájili sezonu.

[chooze:article;value:562575]

​Začátku prázdnin počasí přálo a u slapských břehů to bylo hodně vidět. Voda na Nové Živohošti měla krásných 27 stupňů Celsia. Její čistota je zatím velmi dobrá.

Čím více lidí u vody je, tím větší je riziko úrazů a neštěstí. V pátek se na Slapech jeden muž utopil. "Hlavně nepřeceňovat své síly. Nechodit do vody opilý. Nechodit do vody, když se na to necítím. Nechodit tam, když je bouřka," radí Kolár.

[chooze:article;value:562533]

​​Vodní plocha kolem přístavů a kempů často vypadá jako Praha v ranní dopravní špičce. Je třeba opatrnost. Policie připomíná, že kapitáni lodí a řidiči skútrů musí mít čistou hlavu stejně jako šoféři aut.

A také to kontroluje. O body sice nepřijdete, o peníze a průkaz vůdce plavidla ale ano a čekají vás opletačky s úřady. "V případě, že by se jednalo o trestný čin, to znamená jedno promile a více, tak budete trestán v trestním řízení," přiblížil David Bernard z poříčního oddělení PČR Slapy

Na Slapech rozdali policisté za poslední dva týdny 30 blokových pokut. Většinou kvůli nedodržování plavebního značení a způsobu jízdy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.