Moderní bydlení

Horor na letišti v Turecku. Dvě stovky turistů nechali čekat přes 24 hodin

Desítkám Slováků se návrat z dovolené v Turecku proměnil v noční můru. Zhruba 200 lidí plánovalo v sobotu odpoledne odletět domů z Antalye. Jenže místo toho, aby večeřeli už doma, přišlo nekonečné čekání.

Lidé nastoupili do letadla, to však nevzlétlo. "Seděli jsme tam asi hodinu a půl, když nám oznámili, že letadlo má technickou poruchu," řekla podle portálu Nový čas jedna z cestujících.

Museli proto z letadla znovu vystoupit a čekat v letištní hale. Tam dostali od personálu bagety a nealkoholické nápoje, čekání se ale protáhlo až do půlnoci. Až tehdy jim delegáti sdělili, že ještě jednu noc v Turecku zůstanou a poslali je do hotelu.

[chooze:article;value:566063]

Nepříjemná překvapení na ně ale čekala i tam. "Zavezli nás do 'pětihvězdičkového' hotelu, kde běhali samí švábi," stěžovala si portálu tvnoviny.sk jedna z turistek po přistání.

Původně měli turisté odletět domů v sobotu v 16:05, místo toho ale zůstali více než 24 hodin v Antalyi. Až v neděli v poledne se dozvěděli, kdy doopravdy odletí. Nový čas odletu zněl 17:40, více než 25 hodin po plánovaném odletu.

I přes dlouhé zdržení ale nakonec vše dobře dopadlo. Letadlo už vzlétlo bez obtíží a o pár hodin později přistálo v neděli večer v Košicích. Pro mnohé však zdržení představovalo komplikace. Někteří plánovali v neděli odvést děti na letní tábory, další už měli být v práci.

Pražské letiště postihl před dvěma týdny velký výpadek. Nefungovaly informační systémy (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.