Horor na letišti. Ženě skřípl pohyblivý chodník nohu, museli ji amputovat

[chooze:gallery;value:32276]

Děsivá nehoda se odehrála ve čtvrtek ráno na letišti Don Mueang v hlavním městě Thajska Bangkoku. Tamní pohyblivý chodník zachytil 57letou ženu, když se z něj pokusila vystoupit. Žena zakopla o svůj velký kufr a travelátor zachytil její levou nohu.

Během okamžiku se tak poklidné ráno na letišti proměnilo v peklo. Travelátor ženinu nohu vtáhl do svého soukolí, kde nohu za pár chvil rozdrtil. Než se podařilo stroj zastavit, žena byla až do půli stehna uvnitř stroje, píše Daily Mail.

Situace byla velmi vážná a letištní záchranářský tým musel pracovat rychle. Ženu se však nejdříve nedařilo vyprostit. Nohu proto museli nad kolenem amputovat, než si mohli zraněnou převzít záchranáři.

[chooze:article;value:496750]

Se ženou potom hned zamířili do nemocnice. V první z nich jí lékaři řekli, že už nohu nepůjde zachránit, a proto se rozhodla zkusit štěstí ještě v jedné. Jak uvedl portál Thaiger, Mezinárodní nemocnice Bumrungrad ženě přinesla lepší zprávy. Amputovanou nohu půjde znovu přišít zpět, a to navzdory děsivým zraněním, která utrpěla.

Letiště se za neštěstí omluvilo. "Letiště Don Mueang je zdrcené tímto incidentem a je připraveno převzít plnou zodpovědnost. Stejně tak jsme připraveni se postarat o pokrytí nákladů na péči a finanční kompenzace," uvedlo letiště.

Příčinou hrozivého neštěstí byly s nejvyšší pravděpodobností zastaralé travelátory. Chodník, po kterém žena jela, totiž pocházel z roku 1996. Posledních 27 let tak nebyl vylepšený a chybí na něm řada moderních bezpečnostních zařízení, kterými jsou vybaveny nové travelátory.

Vyčerpaný zloděj sjel po eskalátoru policistovi přímo do náruče (6/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.