Horor na Mallorce: Turisté v resortu našli mrtvé dítě. Hotel reagoval nechutně, zuří

Jedenáctiletá dívka vypadla ze sedmého patra hotelu na Mallorce. Tragická nehoda se dle portálu El Mundo odehrála v ranních hodinách, kdy dívka před pádem vyšla na terasu, zatímco její rodiče ještě spali.

Jednou z prvních zasahujících na místě nehody byl 34letý Jamie Hall. "Viděl jsem velmi rozrušený pár. Vstoupil jsem do jejich pokoje u terasy jsem našel dívku, která nejevila známky života. Tušil jsem, že zemřela, byla tam nejspíše několik hodin," citoval Halla deník Sun.

[chooze:article;value:565926]

Hall společně s vyděšeným párem utíkali na recepci, aby požádali o pomoc. Reakce personálu je však nepříjemně překvapila. "Řekl jsem jim, že dítě může být mrtvé, na což mi odvětili, že nemohou opustit recepci a že jediné, co mohou udělat, je zavolat sanitku. Zajímavé je, že to udělali až po mém nahlášení, i když pár, co byl se mnou, jim to řekl už o 20 minut dříve," nechápal.

"Co když by dívka byla zachranitelná? To 20minutové okno by bylo zásadní a mohlo by znamenat otázku života a smrti. Odpověď zaměstnanců byla opravdu nechutná. Nemohl jsem uvěřit, jak šokující byly procedury ochrany zdraví a bezpečnosti," dodal rozhořčený turista.

[chooze:article;value:566130]

Zástupci hotelu Hallovi zavolali, aby podal prohlášení. Dle jeho slov se ale spíše zajímali o vlastní pověst a o to, aby s novináři nemluvil o chování zaměstnanců. "Zeptal jsem se jich, jestli by nebylo lepší, aby investovali do nějakých záchranných sítí, jelikož zábrany na balkónech nejsou příliš vysoké. Řekli mi, že to nemohou udělat," popsal.

"Hotelový host jako já by neměl být tím, kdo kontroluje tělo a nachází rodiče. Měla by to být jejich odpovědnost. Jsou povinni se o to starat. Teď nemůžu spustit oči ze svých vlastních dětí a cítím se špatně kvůli rodině té malé holčičky. Dalo se tomu zabránit," doplnil.

Tragédie na Slovensku. V potoce se utopilo malé dítě (06/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.