Horor na palubě letadla z Itálie. Stroj prošpikovaly kroupy

Důvodem silného poškození letadla byly obří kroupy, do nichž stroj velkou silou narazil. Že byl náraz skutečně zničující, dokazuje i to, že kusy ledu poškodily nejen laminátový kryt radaru na přídi letadla, ale proděravěly také část potahu křídel.

Na palubě Boeingu 767 bylo 215 pasažérů, tři piloti a osm členů posádky, píše web televize ABC. Podle svědectví cestujících nastaly problémy zhruba 15 minut po odletu.

[chooze:article;value:514909]

"Přišly silné turbulence a uslyšel jsem hlasitý zvuk, který jsem do té doby neznal. Byly to kroupy, které začaly ničit střechu letadla," řekl reportérům Steven Coury, který letěl do New Yorku. Všichni cestující by měly být podle aerolinek v pořádku, doplňuje CBS

V momentě, kdy se začali vyděšení lidé dívat z okna, viděli podle něj křídla, která se rozkmitala jako kdyby měla co nejdřív odpadnout. "Z okna jsem také viděl záblesky světla, jako kdyby se blýskalo hned u letadla. Připadal jsem si jako na horské dráze," sdělil Coury dramatické okamžiky před nouzovým přistáním.

Posádka letadla potvrdila, že kroupy poškodily obě části motoru a zničily velkou část křídel. Přední část letadla byla proděravělá tak, že byl poškozený i radar. Celý rozsah poškození letadla nyní vyšetřují letečtí inspektoři. Za nehodu se cestujícím americká letecká společnost později omluvila a vypravila pro ně náhradní letadlo. 

U Varšavy spadlo letadlo na hangár. Zemřelo pět lidí, včetně pilota (07/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.