Horor na palubě: Letadlo zdemolovaly kroupy, pilot přistál ve Vídni naslepo

Airbus A320 vzlétl z letiště v Palma de Mallorca v neděli v půl čtvrté odpoledne. Silná bouře s krupobitím pak letadlo zasáhla kolem půl šesté, když proletělo nad Hartbergem, píše rakouský web Kleine Zeitung. Na palubě letadla bylo 168 cestujících, z toho pět dětí a šest členů posádky včetně dvou pilotů.

Asi půl hodiny před plánovaným příletem se začalo letadlo vlivem bouře silně otřásat a piloti provedli tísňové volání. Pilot následně přistál naslepo na vídeňském letišti, kde už čekaly záchranné složky. Nikdo z cestujících podle webu AIR Live neutrpěl žádná zranění.

Vážně poškozené ale bylo letadlo. "Během dnešního letu z Palma de Mallorca do Vídně poškodilo krupobití letadlo Airbus A320. Když se letadlo blížilo k Vídni, vlétlo do bouřkové buňky, která podle posádky nebyla na meteorologickém radaru vidět. Krupobití poškodilo dvě přední okna kokpitu, příď letadla a některé panely. Vzhledem k poškození bylo vyhlášeno tísňové volání Mayday," stálo v prohlášení aerolinky.

[chooze:article;value:559437]

"Technický tým společnosti Austrian Airlines byl již pověřen konkrétním posouzením poškození letadla. Bezpečnost našich cestujících a posádek je pro Austrian Airlines nejvyšší prioritou," zdůraznila letecká společnost.

Tragédie během letu z Londýna do Singapuru. Při turbulencích zemřel člověk, desítky utrpěly zranění (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.