Horor na pláži. Do dítěte při koupání v moři udeřil blesk, bojuje o život

Událost se odehrála ve čtvrtek odpoledne tamního času. Na pláži ve Warrille zhruba 100 kilometrů jižně od Sydney si rodina s dětmi užívala horký den, kdy teploty přesahovaly 30 stupňů. Náhle se přihnala bouře, řekl australskému zpravodajskému webu 9News svědek Simon Young.

V jednu chvíli oblohu rozzářil blesk, ozvala se ohlušující rána a Young si všiml, že se rodina vrhla k malému chlapci, který se zrovna koupal v moři. "Malé dítě spadlo bezvládně do vln a jeho rodiče a sourozenci mu běželi na pomoc. Byl to šok, přišlo to odnikud a nikdo v tu chvíli nevěděl, co se stalo," popsal událost.

[chooze:article;value:471180]

​Rodina chlapce vytáhla na pláž, zatímco na místo běžela pobřežní hlídka. Záchranář Terry Morrow pro 7News řekl, že na pláži byl v té době se svou rodinou místní lékař, který pomáhal s resuscitací, dokud na místo nedorazili záchranáři. "Ti pokračovali v oživování, dokud chlapci nezačalo opět tlouct srdce a nezačal dýchat," uvedl Morrow.

https://twitter.com/9NewsAUS/status/1618881832736399360?s=20&t=-OuhKq1MJTFs1K5e_mzFMw

Ohledně věku chlapce se místní média rozcházejí, bylo mu mezi 8 a 10 lety. Informace se však shodují v tom, že utrpěl vážná zranění. Z vody ho vytáhli v bezvědomí a s rozsáhlými popáleninami hrudníku.

Záchranu zkomplikovalo počasí, kdy kvůli bouři na pláži nemohl přistát vrtulník. Do nemocnice tak chlapce v kritickém stavu převezla sanitka. Podle 9News je jeho stav stále velmi vážný, ale již stabilizovaný.

Šance, že do člověka udeří blesk, je podle odhadů zhruba 1 ku 300 tisícům. Podobná událost se odehrála například před třemi lety na Rakovnicku, kde blesk zasáhl nezletilého chlapce.

Připomeňte si případ v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.