Horor na Slovensku: Muž bodal dívku (15), kterou zřejmě ani neznal. Zasáhl orgány

[chooze:gallery;value:31061]

Nedělní útok na 15letou dívku na sídlišti ve slovenské Banské Bystrici byl zřejmě náhodný. Podle informací TV Markíza 22letý podezřelý svou oběť pravděpodobně vůbec neznal. Za cíl si vybral žákyni deváté třídy z blízké základní školy, která se chystala s kamarádkou sportovat.

"Útok se měl stát krátce po 19. hodině v Tulské ulici, přičemž pachatel po skutku z místa uprchl," uvedla k incidentu slovenská policie.

Mladíka strážci zákona zadrželi krátce po incidentu. Nedlouho poté našli i nůž, kterým měl na dívku zaútočit. Pobodanou školačku záchranáři okamžitě převezli do nemocnice. Ještě večer musela na operační sál.

[chooze:article;value:491227]

​"Pacientka podstoupila po urgentní stabilizaci operaci dutiny břišní s cílem zastavit krvácení. Má poškozenou břišní aortu a játra," sdělila Jana Petríková z Dětské nemocnice v Banské Bystrici.

Nyní už je dívka při vědomí a cítí se lépe. Policie se snaží zjistit, proč na ni muž zaútočil. "V případě již bylo zahájeno trestní stíhání. Předmětem zkoumání vyšetřovatele budou všechny bližší okolnosti, za kterých ke skutku došlo. Zjišťovat se bude také přesná příčina jeho jednání," upřesnila policie.

Ačkoliv se útok nestal na žádném odlehlém místě, místní začali žádat o lepší osvětlení nebo častější návštěvy policejních hlídek v oblasti. Magistrát potvrdil, že plánuje rozšířit veřejné osvětlení. Útokům ale podle něj ani strážci zákona nedokážou zabránit. Tvrdí, že Banská Bystrice je druhým nejbezpečnějším městem z krajských měst.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.