Horor na výletě v Yellowstonském parku. Turistku nabral na rohy bizon

Výlet páru z amerického města Phoenix do slavného Yellowstonského národního parku se proměnil v horor. Na 47letou ženu při procházce parkem zaútočil bizon. Mohutné zvíře ji nabralo na rohy a přitom těžce zranilo.

Turistka utržila těžká zranění na hrudi a břiše. Vzhledem k vážnosti zranění i odlehlosti národního parku pro ni musel letět vrtulník. "Zraněná žena byla transportována do Lékařského centra Východní Idaho," řekla podle portálu ABC Správa národního parku Yellowstone.

Správci nyní zjišťují, jak přesně se útok stal. Podle tvrzení páru na zvíře, které může vážit i 1 500 kilogramů, narazili náhodou, a když si všimli, jak blízko bizon je, rozhodli se jej neprovokovat a odejít. Když se však otočili, bizon se rozběhl a nabral ženu na rohy.

[chooze:article;value:512855]

Útoky bizonů jsou v Yellowstonu poměrně vzácné a ve většině případů se stávají, když lidé nerespektují bezpečnou vzdálenost. Obzvlášť nebezpečné je letní období, kdy se bizoni páří, a jsou tak více agresivní. Správa parku návštěvníkům doporučuje držet se od všech velkých divokých zvířat aspoň zhruba 25 metrů daleko a od medvědů a vlků minimálně 90.

Poslední útok bizona na člověka v Yellowstonu se odehrál před rokem. V průběhu rizikového měsíce července napadl bizon člověka hned třikrát, ani v jednom případě naštěstí nikdo nezemřel. 

Pozornost na sebe strhla také turistka, která se na konci letošního května pokusila o získání zajímavé fotky. K bizonovi stojícímu na cestičce pro turisty se přiblížila s úmyslem ho pohladit. Mohutné zvíře se po ní ohnalo svými rohy, kterým se turistka naštěstí vyhnula, načež s celou skupinou z místa utekla. Bizon už podruhé nezaútočil, píše portál Newsweek.

V Ohiu zaútočila zebra na svého majitele a pokousala ho. Policie zvíře zastřelila (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.