Horor při venčení psa v Praze. Zvíře se chytilo do nastražené pasti

[chooze:gallery;value:35837]

​Běžná procházka kolem řeky Berounky v pražské čtvrti Radotín se ve čtvrtek večer změnila v boj o záchranu psa. Zvíře v jednu chvíli zaběhlo do křoví, ze kterého se najednou ozvalo kvílení. Pes totiž uvízl v pasti a nemohl se dostat ven.

Kamarádka zůstala s pejskem na místě a David začal po okolí hledat štípačky. "Nevěděl jsem, co se děje, ale vydal jsem se podél řeky a tloukl asi na sedm baráků. Jen v jednom byla žena, co mi řekla, že štípačky nemá a ať jdu pryč," popsal muž pro TN.cz.

Pomoc jim nakonec poskytli mladý muž se ženou z blízkého karavanu. Společnými silami se jim podařilo psa vysvobodit. Na místě v tu chvíli byli už i strážníci městské policie. "Ve čtvrtek kolem půl deváté večer se na městskou policii prostřednictvím tísňové linky obrátila žena s tím, že se její pes chytil do pasti na zvěř," potvrdila mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

"Když hlídka přijela na uvedené místo, byl pes z pasti již vysvobozen. Žena uvedla, že se jí zvíře zaběhlo do křoví, kde se zachytilo do nástrahy. Aby nedošlo k žádnému dalšímu incidentu, strážníci past odstranili a o události informovali kolegy ze státní policie," dodala mluvčí. Kolegové ze státní policie podle ní vyloučili podezření na trestný čin a strážníci celou věc předali k dořešení správnímu orgánu. 

[chooze:article;value:550208]

​Pejsek měl podle muže štěstí v neštěstí, protože se mu do pasti zachytila jen tlapka, a ne hlava. "Je v pořádku, ale kdyby to chytil na hlavu, tak to nepovolíme a jen se díváme, jak se udusí. Bylo to hodně těsné," dodal David Garkisch. Pes tak nakonec nemusel ani k veterináři a po chvíli i vesele běhal.

Podezřelé okolí

Podle muže se v oblasti Šárova kola stalo v poslední době více podezřelých událostí spojených se zvířaty. "Měly zmizet dvě kozy, ztratit se pes a další věci," řekl muž, co slyšel od tamních obyvatel. Na městskou policii se kvůli ale nikdo neobrátil. 

Majitelé domácích zvířat by tam měli být velmi opatrní zejména při venčení svých mazlíčků. Kromě různých pastí se v přírodě objevují i nastražené dobroty plné například hřebíků.

Pes pobíhal po dálnici D1. Policii se ho podařilo odchytit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.