Horor u Pardubic. Bubeník slavné české kapely měl vážnou nehodu

[chooze:gallery;value:31802]

​​​Stačilo málo a všechno mohlo mít fatální následky, z vážné nehody nakonec známý muzikant vyvázl jen s lehčím zraněním, a kapela Vypsaná fiXa v pátek dokonce odehrála i svůj koncert na akci Labefest 2023 v Děčíně. "Bylo to pěkný až na to, že jsme tam málem nehráli, protože chudák Pítrs měl fakt blbej den. Nějakej borec nešťastně vyjel z vedlejší silnice právě ve chvíli, kdy tam jel náš bubeník z Podola do Pardubic a bylo...," uvádí kapela na sociální síti.

Detaily nešťastné události jsou otřesné. "Rána, kam se zakutálela moje hlava, sanitka, nemocnice, šití a auto na odpis. Ale byl celej. Naštěstí to v poslední chvíli strhnul, a tak to dopadlo ještě poměrně dobře," popisuje kapela dramatický zážitek svého bubeníka.

[chooze:article;value:73409]

K nehodě vyrazili hasiči. "Událost byla na tísňovou linku nahlášena v pátek ve 12:15. Šlo o dopravní nehodu dvou osobních automobilů na silnici č. 341 u obce Vápenný Podol – Nerozhovice. Hasiči provedli protipožární opatření a předali jednu zraněnou osobu do péče zdravotnické záchranné služby. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté," řekl pro TN.cz mluvčí krajských hasičů Jan Sabolčik.

​Muži vyjela na pomoc záchranka. "Konkrétní jména nepotvrzujeme. Jednu osobu jsme v pátek krátce po poledni převezli na chirurgii do chrudimské nemocnice k dalšímu ošetření," popsala incident mluvčí pardubické záchranky Alena Kisiala.  

Dobře nakonec vyvázl i pravděpodobný viník nehody. "Druhej týpek taky přežil, byl z toho smutnej a skončilo to naštěstí ještě ok. Pítrse z nemocnice pustili s tím, že máme hrát poklidně. Děčín jsme zvládli. Asi je jasný, že to nejde na sto procent, ale jde to. A dnes dáme i Kladno," vysvětlila kapela v sobotu na facebooku.

Mluvčí Vypsané fiXy ale další podrobnosti k dopravnímu incidentu sdělovat nechtěla. "Informaci jsme na sociální sítě dávali hlavně kvůli tomu, aby diváci během koncertu pochopili, že všechno nemusí být tak perfektní, jak jsou obvykle zvyklí," uvedla pro TN.cz Kateřina Králová, která má na starosti PR Vypsané fiXy. "Oni mluví hlavně hudbou a svými písničkami," dodala Králová.

Vypsaná fiXa v magazínu Víkend (5/2015):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.