Horor v dovolenkovém ráji. Žralok zaútočil na turisty při potápění

Na záběry, které se začaly šířit na sociální síti, upozornil Cameron Kirkconnell, průvodce na Kajmanských ostrovech. Podle deníku The Sun chtěl varovat turisty, aby v moři zbytečně neriskovali. K videu napsal: "Potápění ze žraloky na Maledivách". 

Žralok na nich plave nejdříve k jednomu potápěči, pak zamíří k dalším dvěma a vší silou do nich naráží hlavou a čenichem. "Tohle byl skvělý příklad jednání lidí, kteří se dostali do situace, o které si mysleli, že je v pořádku. Nebylo," napsal Kirkconnell na sociální síť Instagram.

[chooze:article;value:539517]

​Zdůraznil zároveň, že video není jeho, ale použil ho jako zdvižený prst pro turisty, kteří ze sebe někdy dělají zbytečně hrdiny.

Video, které na začátku února sdílel místní zpravodajský kanál MvCrisis, bylo natočeno ve chvíli, kdy se potápěči údajně pokusili osvobodit žraloka zamotaného do lana nebo sítě. Nikdo z nich se vážně nezranil. 

Brzy po zveřejnění začali lidé záběry komentovat. "Jediné, co měli udělat, bylo jemně se dotknout nosu žraloka a přesměrovat to krásné stvoření jinam," napsal jeden. Další tvrdí, že zvíře ve videu je prý viditelně vystrašené. "Má kolem sebe něco omotané, je vidět, jak táhne šňůru. Vyšiluje a nevidí, kam míří, bije všechny potápěče," dodal komentující.

Každoročně se odehraje zhruba stovka útoků žraloků. Podle poslední údajů Floridského přírodovědného muzea žraloci po celém světě loni pokousali 91 lidí, z toho deset smrtelně.

Žralok mladé ženě málem utrhl nohu, zachovala klid a doplavala na břeh (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.