Moderní bydlení

Horor v Hurghádě. Dva polští turisté jsou po smrti

Polsko šokovala tragická smrt v egyptském letovisku Hurgada. Při potápění v Rudém moři se tam minulou neděli utopili dva turisté ve věku okolo 50 let. S odkazem na dva nezávislé zdroje o tom informuje web hurghada24.pl

Dva muži okolo padesátky, kteří měli být údajně spojení s polským sportovním klubem, se na dovolené rozhodli vyzkoušet hlubinný ponor s lanem. Jejich loď vyrazila z přístavu Arabia v centru populárního letoviska. "Potápěči se ponořili moc hluboko. Byli tam bez dalšího zkušeného doprovodu," cituje web anonymní zdroj z místa. 

[chooze:article;value:528552]

Úmrtí dvou mužů pro televizi tvn24 potvrdil i polský konzulát v Káhiře. "Případ utonutí dvou polských občanů je konzulovi Polské republiky v Káhiře znám. Vzhledem k probíhajícímu řízení a úctě k rodině zesnulého nebudeme zatím poskytovat bližší informace o nehodě. Okolnosti události objasní vyšetřování," napsali zástupci diplomacie v oficiálním prohlášení. 

Oba turisté se při organizovaném potápění s dalšími dvanácti lidmi rozhodli sestoupit do hloubky 70 metrů. Po chvíli ale přestali reagovat na tahání lana. Když je členové posádky vytáhli, byli oba muži mrtví. "Při pokusu o záchranu dostal kapitán člunu infarkt," popsal anonymní zdroj pro polský web další dramatické okolnosti celé situace. Záchranáři ho poté převezli do nemocnice.

[chooze:article;value:530040]

Polská média upozorňují na to, že tento incident vrhá světlo na špatný stav firem, které v Egyptě provozují potápění. Bezpečnostní otázky při organizovaných turistických aktivitách totiž často zůstávají na druhé koleji. Podle neoficiálních informací webu i.pl navíc neměli provozovatelé všechna potřebná oprávnění k provozování této činnosti. 

Masakr v egyptské Hurghadě: Žralok u pláže roztrhal muže, další lidi napadl (6/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.