Horor v oblíbeném zimním letovisku. Lyžař jen o vlásek unikl smrti

Zatímco mnozí při cestě lanovkou odpočívají a čerpají síly, pro neznámého muže to byl hotový boj o přežití. Během cesty se totiž zřejmě smýkl a sjel ze sedačky. Rukama se ale naštěstí stihl zachytit a zůstal viset v několikametrové výšce.

Celý incident se podařilo natočit Niku Alimu, který video sdílel na sociální síti Instagram. "Bylo vážně děsivé vidět na vlastní oči boj o přežití," napsal k videu. "Od začátku až do konce jsem byl hlavním svědkem," dodal.

"Muž se jen lehce držel oběma rukama lanovky a málem spadl zhruba z výšky osmi až deseti metrů," popsal Nik pro tamní deník Sinar.

[chooze:article;value:543686]

​Na videu je vidět, že se lanovka nejprve zastavila a přísedící se muži pokoušel pomoct. Poté se vlek znovu rozjel a zhruba metr před záchrannou sítí se znovu zastavil. Muž se už držel z posledních sil.

Na místo ale v tu chvíli mířila pomoc. Když se lanovka znovu rozjela, muž se zachytil o záchrannou síť a dostal se do bezpečí. Podle videa se zdá, že dvojčlenná posádka jela v opačném směru, tedy nikoliv na vrchol sjezdovky, ale z kopce dolů.

Tamní policie si den po incidentu předvolala Nika jako hlavního svědka k výslechu. "Naštěstí jsem incident zaznamenal, takže výslech byl krátký," uvedl. Jak k události došlo, zatím není jasné.

V rakouských Alpách se zřítila kabina lanovky. Cestující jsou ve vážném stavu (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.