Horor v Pardubickém kraji. Vrah zabil ženu přímo na náměstí a je na útěku

[chooze:gallery;value:36114]

​V centru Jevíčka se v úterý večer stala vražda. Na autobusové zastávce na tamním náměstí zemřela po napadení útočníkem žena. "Můžeme potvrdit násilnou smrt v centru Jevíčka," uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

"Desítky policistů v terénu, za pomoci vrtulníku, pátrají po pachateli," informovala po 23. hodině policie na síti X s tím, že v souvislosti s činem by uvítala informace o pohybu čtyřiatřicetiletého Petra Gryce, který může být ozbrojený a nebezpečný. Policisté varují, aby se ho lidé nesnažili zadržet, ale zavolali na tísňovou linku 158.

Muž má bydliště v okrese Blansko, je vysoký 175 až 180 centimetrů a vypadá na 25 až 30 let. Policii zajímá i to, jestli ho někdo viděl v podvečerních hodinách před vraždou.

​Na místě zasahovali i záchranáři, kteří se oběti děsivého činu snažili pomoci. "Posílali jsme tam dvě posádky, z toho jednu záchranářským vrtulníkem z Jihomoravského kraje. I přes snahu záchranářů nebylo možné zraněné osobě již pomoci," řekla mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala.

Záběry z městských kamer ukazovaly přistání záchranářského vrtulníku, který dosedl přímo na náměstí. Kameru krátce po hrůzném činu město vypnulo.

Jevíčko patří mezi malá města na východě Pardubického kraje v těsném sousedství Jihomoravského a Olomouckého kraje. Žije v něm přibližně 2 800 obyvatel. 

Policie pátrá po podezřelém z vraždy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.