Horor v Rakousku. Stařenku (92) znásilnil a okradl žadatel o azyl z Alžírska

Že má muž na svědomí brutální útok na seniorku ve Vídni, zjistili policisté poté, co porovnali stopy DNA z místa činu s genetickým profilem jednoho zadrženého v Horním Rakousku, píše portál Kurier.

Incident v rakouském hlavním městě se odehrál 11. října kolem šesté hodiny večer. Pachatel měl proniknout do domova s pečovatelskou službou a zamířit do pokoje 92leté ženy. Tu nejprve připoutal k posteli a následně ji měl znásilnit.

[chooze:article;value:509824]

Poté ještě prohledal místnost, aby posbíral veškeré cennosti. Dotyčné dokonce strhl z těla šperky a vzal náramkové hodinky. "Zraněnou seniorku našla zdravotní sestra, která zalarmovala záchrannou službu a policii," informoval portál OE24. Zdravotníci následně ženu převezli do nemocnice.

Rakouští kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat. Vyhodnotili kamerové záznamy, vyslechli několik svědků a zajistili také důkazy na místě. Pachatel totiž po sobě zanechal nejen otisky prstů, ale také genetický materiál.

DNA se shodovala s profilem zadrženého 23letého Alžířana, který je ve vazbě v Linci kvůli podezření z vykrádaní aut a obchodů. V místě bydliště dotyčného totiž vyšetřovatelé našli velké množství kradených předmětů a elektroniky. Mimo jiné objevili i cennosti znásilněné ženy. Ta vše získala zpět.

Dotyčný se k činu přiznal. "Kolik zločinů má muž na svědomí, je stále předmětem vyšetřování," řekl mluvčí vídeňské policie Matthias Schuster. Podezřelého čeká v případě odsouzení trest a pravděpodobně i deportace do sousedního Slovinka. Právě tam totiž Alžířan požádal o azyl v Evropské unii (EU).

Muž měl v Ostravě okrást seniorku a srazit ji na zem. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.