Horor v Řecku. Letadlo s Čechy nedokázalo přistát

[chooze:gallery;value:35767]

Pan Vladimír cestuje do Řecka pravidelně, na tuhle cestu ale asi jen tak nezapomene. I když si řecké písečné pláže užívá s rodinou i třikrát do roka, tentokrát o odpočinkovou dovolenou na ostrově Kythira málem přišel. Poslední let z Athén, který měl cestující konečně dostat do cílové destinace, se totiž po chvíli ve vzduchu vrátil.

"Prostě jsme odletěli z Athén společností Olympic Air," začal vyprávět s tím, že ze začátku se zdálo, že je vše v pořádku. Čím víc se ale blížili k ostrovu Kythira, tím byla situace horší. "Sice jsme tam doletěli a zkusili jsme přistát, ale pilot to vyhodnotil a po prvním nepovedeném pokusu jsme letěli zpátky," popsal pan Vladimír.

Podle něj ale nebyla chyba na straně pilota. Za nepovedené přistání mohla zřejmě nepřízeň počasí. "Při pokusu o přistání byly opravdu silné poryvy větru, takže pilot, který má zodpovědnost za cestující i posádku, myslím, správně otočil zpět do Athén," dodal.

Redakce TN.cz oslovila leteckou společnost Olympic Air, ta ale na dotaz, zda za nepovedený let mohla skutečně nepřízeň počasí, nereagovala.

[chooze:article;value:550576]

Ne všichni cestující přijali změnu plánu s takovým pochopením jako pan Vladimír. "Samozřejmě cestující reagovali různě a byly i nějaké dětské slzičky, ale prostě to jinak nešlo," zhodnotil. Počáteční zklamání ale zřejmě u mnohých brzy vystřídalo nadšení, protože společnost jim zařídila pětihvězdičkový hotel. Do cílové destinace se dostali až druhý den.

Pak Vladimír sdílel svůj zážitek i ve facebookové skupině Milujeme Řecko, kde se ukázalo, že má podobnou zkušenost vícero lidí. "Také se nám to stalo," napsala paní Pavla, podle které se ale i tak vyplatí na Kythiru počkat. "Je nádherná," dodala.

Podle pana Pavla, který je na ostrově Milos, je navíc otočení letu mířících na řecké ostrovy běžnou praxí. "Dnes v Řecku brutálně foukalo. K nám na ostrov z 5 letů 3 zrušeny a ke 2 nejsou informace. Včera skóre 3 z 5," napsal. Jeho tvrzení potvrdil i pan Vladimír. S ním totiž skončili v hotelu i lidé, kteří ten den mířili právě na ostrov Milos.

Dovolená se Čechům může letos pořádně prodražit. Zájem je ale rekordní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.