Horor ve francouzském aquaparku. Tatínkovi s dcerou se zastavilo srdce

V příšerný zážitek se proměnila návštěva 35letého otce a jeho tříleté dcery v aquaparku ve městě Saint-Maximin-la-Sainte-Baume nedaleko Marseille na jihu Francie. Podle webu Daily Mail tam v neděli vítr nadzvedl vodní nafukovací hrad, kde si hráli, a pohodil jej asi o 50 metrů. Muž a dívenka zůstali v atrakci uvězněni.

Když se k nim konečně záchranáři dostali, oba podle webu Local.fr našli v bezvědomí. Podle lékařů utrpěli zástavu srdce. Záchranáři je proto resuscitovali a přepravili do nemocnice v Marseille, kde byli umístěni na jednotku intenzivní péče. Otec svým zraněním ale v pondělí podlehl. Děvčátko zůstává v kritickém stavu.

[chooze:article;value:515782]

Co přesně se na místě stalo a jak je možné, že se takřka 20metrová atrakce vznesla do vzduchu, zatím zůstává záhadou. "Jak se mohl aquapark, který jsme nechali postavit ve městě, aby přinášel radost a zábavu našim dětem, proměnit ve stroj na zabíjení, který zasáhl celou rodinu?" ptá se na sociálních sítích například starosta města Alain Decanis.

Neštěstí nepochybně přispěl silný vítr, před kterým dopředu meteorologové varovali. Park ale i navzdory těmto výstrahám otevřel. Co dále za neštěstím stálo, by mělo odhalit vyšetřování, které už zahájila francouzská prokuratura.

Letošní letní sezóna je pro prázdninové areály úspěšná. Může za to teplé počasí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.