Horor ve Slovinsku. Chlapečka nechali v rozpáleném autě, výheň nepřežil

Tragická událost se odehrála v úterý odpoledne v obci Sveti Lovrenc ve slovinském Štýrsku. Podle informací webu 24ur.com chlapečkovi nebyly ještě ani dva roky. Toho, že je zavřený v autě stojícím na sluníčku, si všiml kolemjdoucí, který okamžitě jednal a zalarmoval záchranářské složky. 

Ani přes rychlý zásah hasičů a záchranářů, kteří na místo vyslali leteckou službu, se ale dítěti život už nepodařilo zachránit. V rozpáleném autě zemřelo. Šéf hasičů Igor Novak zpravodajskému webu N1 sdělil, že chlapec musel být ve voze, který byl zaparkovaný před domem, zavřený delší dobu. 

Policie nyní zjišťuje veškeré okolnosti a případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání zabití z nedbalosti. Za to tamní zákon ukládá trest od šest měsíců do pěti let ve vězení. 

[chooze:article;value:467546]

​Jedná se o vůbec první případ úmrtí dítěte v rozpáleném autě ve Slovinsku. Starosta Preboldu, pod který Sveti Lovrenc spadá, Marko Repnik řekl, že místní obyvatelé jsou z události otřeseni. "Je smutné, že nezodpovědnost rodičů, respektive dospělých, nejvíce ohrožuje děti. Rodiče, kteří by měli své děti za každou cenu chránit, jim svým nezodpovědným jednáním škodí. Tentokrát to bohužel skončilo tragicky. Začněme se chovat jako dospělí," vyjádřil se. 

Policisté a záchranáři i v Česku každoročně varují rodiče, aby především v letních dnech nenechávali děti v autech, a to ani na chvilku. Teplota v nich totiž rychle stoupá. Častokrát si přitom lidé ani neuvědomují, že tím mohou svým ratolestem ublížit.

Minulý rok například museli pražští policisté rozbít okno, aby pomohli ven kojenci. Jeho matka strážcům zákona později sdělila, že si odběhla pryč jenom na necelou půlhodinu, protože si něco potřebovala zařídit. 

Připomeňte si případ ve videu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.