Horor ve vlaku z Prahy. Zpozdil se o 360 minut, dětem nedali ani najíst

Noční vlak měl původně z Prahy vyrazit v 21:52, v Košicích měl být v 6:08, v Chopu v 10:35. Postupně ale začal nabírat zpoždění. "Pořád přidávali kolem 15 minut, takže jsme na nádraží čekali, až zpoždění nabylo více než 300 minut," řekla TN.cz jedna z cestujících, která do Košic vyrazila se svými dětmi.

RegioJet informoval o zpoždění zákazníky SMS zprávou. "Ale mezi půl jednou a druhou ráno žádná informace nepřišla. Cestující včetně dětí čekali a spali nelidsky na zemi, na kufrech, kde se dalo. S RegioJetem se nešlo spojit, zákaznická linka funguje pouze od 6 do 23 hodin, i když vás odkazují na non-stop linku. Pokladny a obchody na nádraží byly zavřené. Navíc nemůžete opustit spící děti a kufry," popsala zážitek cestující.

Lounge společnosti na pražském hlavním nádraží navíc zavřeli ve 21:52. "Takže RegioJet se na více než 800 cestujících do slova a do písmene vykašlal. Nezůstává vám nic jiného, než počkat a co 15 minut si nechat aktualizovat informaci o zpoždění a doufat, že to vůbec pojede. V noci a jako mimopražští nemáte ani možnost někam jít," zlobí se cestující.

[chooze:article;value:562761]

Vlak nakonec uprostřed noci vyjel. "My osobně jsme nastoupili do správného vagónu, který ale byl v nižší třídě a vůbec neobsahoval naše čísla sedadel. Naštěstí byli stevardi ochotní, i když sami v tomto případě sloužili dvanáctku a v noci nespali. Přesto omluva žádná," poznamenala.

Dalším nemilým překvapením ale bylo, že po pěti hodinách na nádraží, kde už si nemohli koupit vodu ani jídlo, zjistili, že si jej nepořídí ani ve vlaku. Až poté, co si o ni požádala, dostala pro děti malé lahvičky s vodou.

Nakonec do Košic dorazil vlak se šestihodinovým zpožděním. Tím ale problémy na trati neskončily. Vlak RegioJetu, který jede z Košic do Prahy, má totiž v sobotu zpoždění 258 minut.

Série komplikací

"Cestujícím se velice omlouváme za včerejší zpoždění večerního vlaku z Prahy do Košic, které bylo způsobeno sérií komplikací. Zpoždění bylo způsobeno předchozím spojem z Košic do Prahy, který se opozdil na svém příjezdu do Prahy a tím pádem došlo k prodlení i na obratu této soupravy. Následovala technická závada na lokomotivě, která si vyžádala důkladnou kontrolu a následnou výměnu za náhradní lokomotivu i soupravu. Z bezpečnostních důvodů proběhlo několik dodatečných kontrol, což mělo za následek další prodlení," sdělila TN.cz mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Cestující byli podle ní informováni o počátečním zpoždění, přesná délka zdržení ale nebyla známá kvůli nejistotě ohledně doby opravy lokomotivy. "Nedostatek konkrétních informací způsobil, že nebylo možné cestujícím poskytnout přesný čas odjezdu," doplnila.

[chooze:article;value:564336]

Ve vlaku byla podle mluvčí dostupná jen část obvyklého sortimentu. "Naskladnění probíhalo mimo plánovaný termín naskladňování právě z důvodu, že byla nasazena náhradní nenaskladněná souprava. Voda byla cestujícím k dispozici v dostatečném množství, avšak nabídka jídla byla omezená," vysvětlila.

Za zpoždění sobotního vlaku z Košic může právě zdržení nočního spoje. "Po příjezdu do Košic spoj běžně pokračuje zpět do Prahy s obratem jednu a půl hodiny, ale zpoždění z příjezdu bylo přeneseno i na odjezd," uvedla mluvčí.

"Cestující budeme kompenzovat standardně podle našich Smluvních přepravních podmínek. Kompenzace je poskytována bez nutnosti jakékoliv žádosti nebo administrativy ze strany cestujícího, a to v nejkratším možném čase. Kompenzace jsou převáděny přímo na konto zákazníka v našem rezervačním systému ve formě kreditu, za který je možné zakoupit další jízdenku nebo si kompenzaci vyzvednout v hotovosti na naší pobočce.  Zákazník nemusí nic hlídat, o nic žádat, nic vyplňovat. Obnos, který vracíme, se automaticky připíše na jeho jízdenku," dodala.

Horor při návratu z Turecka: Oznámili nám, že děti nesmí do letadla, říká Češka (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.